Реконструкцію проспекту Маяковського завершать у липні

04.06.2019 13:15

Триває реконструкція проспекту Маяковського. Роботи йдуть як на дорозі, так і на пішохідній частині. Під час сьогоднішньої виїзної наради підрядники запевнили міського голову Володимира Буряка, що виконають поставлене завдання. Реконструкція об’єкту буде завершена у липні. У результаті місто отримає повністю оновлений проспект Маяковського, від проспекту Соборного до каскаду фонтанів «Райдуга».

Реконструкція проспекту Маяковського є мабуть одним з найбільш масштабних проектів, які реалізуються в Запоріжжі в останні роки. Він включає не лише дорогу, а й пішохідну частину. Виконується озеленення, облаштовується система поливу, проводиться заміна інженерних мереж, встановлюються малі архітектурні форми. Головна мета – створити комфортні умови не лише для автомобілістів, а й для пішоходів. Зокрема для запоріжців та гостей міста, які полюбляють гуляти по пішохідній алеї проспекту Маяковського.

Роботи на проспекті Маяковського знаходяться на постійному контролі міського голови Володимира Буряка. Представники КП «Управління капітального будівництва» регулярно звітують про хід реконструкції, проходять виїзні наради за участю підрядників. Чергова нарада відбулась на проспекті Маяковського сьогодні.

- Виконано значній обсяг реконструкції. На перший погляд залишилося небагато. Завершити укладання плитки, вкласти з лівого боку асфальт. Однак це не зовсім так. Роботи ще досить багато. У тому числі й благоустрій зелених зон. Підрядники сьогодні запевнили, що вкладаються у визначені строки, наприкінці липня реконструкція проспекту Маяковського має бути завершена, - відзначив Володимир Буряк.

Міський голова підкреслив, що згідно з договором підрядні організації мали завершити реконструкцію у вересні. Однак у результаті зобов’язалися закінчити роботи у липні. Зараз є всі підстави говорити, що поставлене завдання вони виконають.

Нагадаємо, у 2019 році стартувала остання, четверта, черга реконструкції проспекту Маяковського, на ділянці від вулиці Перемоги до каскаду фонтанів «Райдуга». З правої сторони на дорозі вже уклали два шари асфальту, збудували новий тротуар, облаштували паркувальні "кишені". Заасфальтували і майданчик біля каскаду фонтанів. Загалом укладено майже 9 тисяч квадратних метрів асфальтового покриття у два шари, понад 6 тисяч квадратних метрів тротуарної плитки.

Уклали нові труби водогону, у тому числі й під вулицею Перемоги. Рух транспорту при цьому не перекривався, використали технологію «проколу».

Тепер роботи проходять на лівій частині. Продовжується укладання тротуарної плитки з лівої сторони, встановлюють бордюри. Ведеться завезення ґрунту та планування зеленої зони. Готуються облицьовувати підпірну стінку на каскаді фонтанів «Райдуга».

Виконують фрезерування дорожнього покриття з правої сторони. Наступний крок – укладання асфальту, яке підрядники планують завершити наступного тижня. У свою чергу на пішохідній алеї проспекту Маяковського, на ділянці від вулиці Перемоги до «Райдуги», укладають бруківку. На черзі благоустрій зелених зон як біля дороги, так і на алеї.

- Завдання не лише укласти асфальт та плитку у встановлений строк. Необхідно виконати благоустрій території, зелених зон. Підкреслю, бюджет оплачуватиме роботи лише після їх завершення, включно з благоустроєм. Місто отримає повністю оновлений проспект Маяковського, - наголосив Володимир Буряк.