У Запоріжжі обговорили проблему заборгованості з заробітної плати

13.06.2019 17:22

У малій залі Запорізької міської ради відбулося чергове засідання міської комісії з питань погашення заборгованості з заробітної плати (грошового забезпечення) та соціальних виплат, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізації заробітної плати.

У засіданні взяли участь представники запорізького відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Запорізькій області, управління з питань праці міської ради, головного управління Держпраці в Запорізькій області, районних комісій.

Були розглянуті питання виплат у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, виплат потерпілим на виробництві, а також їх своєчасність та погашення боргів з них; виконання підприємствами графіків погашення заборгованості з заробітної плати, погашення заборгованості та своєчасної виплати поточної заробітної плати працівникам підприємств комунальної форми власності; виплати заробітної плати на підприємствах м. Запоріжжя, на яких проведено контрольні заходи Головним управлінням Держпраці в Запорізькій області стосовно дотримання чинного законодавства про працю.

За інформацією управління з питань праці, станом на 1 травня загальна сума заборгованості з заробітної плати по Запоріжжю складає 77,7 млн. грн. Заборгованість із виплати зарплати мала місце на 17 підприємствах, у тому числі на 6 діючих (економічно активних) підприємствах, 7 підприємствах, які перебувають в стадії банкрутства, 4 економічно неактивних підприємствах.

Найбільшими підприємствами-боржниками з виплати заробітної плати серед економічно активних підприємств є Класичний приватний університет із сумою заборгованості 5,46 млн. грн. та ПАТ «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат» із сумою заборгованості – 2,36 млн. грн.

Окрім цього, складено та затверджено 10 графіків погашення заборгованості. Стан їх виконання знаходиться на постійному контролі міської комісії.

Всього ж, завдяки вжитим спільним заходам, згідно оперативних даних січня – квітня 2019 року, підприємствами-боржниками міста було виплачено 76,93 млн. грн. простроченої заборгованої заробітної плати.