У Запоріжжі будуть відстоювати право громадян на захист від шуму

21.06.2019 14:48

Порушення тиші активізується з настанням літа. Запоріжці дедалі частіше скаржаться на гамір у громадських місцях після 22.00. Заважають галасливі сусіди або ж компанії, що відпочивають у розважальних комплексах із літніми майданчиками. Частіше за все такі заклади розташовані поблизу житлових багатоповерхівок або й безпосередньо на їх перших, цокольних та підвальних поверхах.

Як діяти, коли слова на порушників спокою не мають впливу?

Методи протидії обговорили в ході робочої наради в міськвиконкомі під головуванням радника міського голови Валерія Еделєва. Долучилися до конструктиву правоохоронці, представники Держпродспоживслужби, департаменту надання адміністративних послуг та розвитку підприємництва міськради, а також заступники голів районних адміністрацій.

- Ми маємо зробити умови проживання містян максимально комфортними. Тим паче тих, хто не тяжіє до вживання алкоголю після 22.00 на майданчиках просто неба. Їх більшість. Я хотів би випрацювати дієвий механізм взаємодії з власниками кафе, ресторанів та інших розважальних закладів, аби вони дотримувалися вимог чинного законодавства. Тоді тиск звуку та вібрацій на вулицях зможемо привести до рівня допустимих, - зазначив радник міського голови Валерій Еделєв.

Така ситуація характерна для більшості районів міста. «Засилля» відпочивальників у вечірній та нічний час спостерігається в центрі - вздовж Набережної магістралі. Фахівці вестимуть перемовини з підприємцями, за необхідності залучатимуть до співпраці й поліцейських.