Володимир Буряк розповів для чого Запоріжжю потрібен кредит

04.07.2019 09:00

Ремонт доріг, отримання кредиту для реалізації міських програм, розвиток запорізького аеропорту, придбання тролейбусів для міста, підсумки останньої сесії Запорізької міської ради. Про це та багато іншого міський голова Володимир Буряк розповів у середу, 3 липня, у студії телеканалу «Z», відповідаючи на запитання журналістів.

Залучення кредитних коштів дозволить місту збалансувати показники бюджету, не зупиняти реалізацію міських програм, спрямованих на розвиток міста. Адже на цей рік є досить багато планів, які зараз впроваджуються у життя, але для цього потрібні фінанси. Саме тому найбільш важливим рішенням останньої сесії стало надання дозволу на залучення кредитних коштів. У цьому впевнений міський голова Запоріжжя Володимир Буряк.

- Можливість отримання кредиту в розмірі 600 млн грн для Запоріжжя – одне з основних питань. Це дійсно було потрібно зробити. Щоб працівники бюджетної сфери міста отримували заробітну плату в тому об’ємі, який мають. Щоб продовжувати ремонт доріг. Підтримуємо громадський транспорт – збільшуємо фінансову допомогу з бюджету «Запоріжелектротрансу», адже основна маса пільгових категорій перевозиться саме трамваями, тролейбусами та автобусами цього підприємства, - підкреслив Володимир Буряк.

Відзначимо, залучення кредитних коштів для реалізації міських програм є звичною практикою для українських міст. У той же час це питання у Запоріжжі стало дуже політизованим. На думку міського голови, таким чином деякі депутати намагаються створити собі своєрідний «плацдарм» для участі у виборах - спочатку до Верховної Ради, а потім, можливо, місцевих.

- Голослівно казати про те, що хтось обкрадає людей чи є дірка в бюджеті, дуже просто. Але нехай запоріжці не переживають. У місті хоч і є дефіцит бюджету, але місто працює, готується до опалювального сезону, лагодить мережі, ремонтує дороги, будинки, виплачує заробітну плату. І це все робиться як за кошти платників податків, так і за кредитні кошти, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова зупинився на ситуації з ремонтом доріг у Запоріжжі. Вже відремонтовано понад 80 тисяч квадратних метрів дорожнього покриття, 7,5 тисяч квадратних метрів тротуарів. Зараз роботи активізувались.

Розвивається і запорізький аеропорт. Цього року буде добудовано новий термінал Міжнародного аеропорту «Запоріжжя», продовжиться ремонт злітно-посадкової смуги з руліжною доріжкою та «парковочними» місцями для літаків. Буде закінчено реконструкцію проспекту Маяковського. Продовжиться благоустрій зон відпочинку у різних районах міста - сквер Ювілейний, парк Клімова, парк 30-річчя визволення України в Заводському районі. Вже завершилася перша черга реконструкції Правобережного пляжу.

Не забудуть і про розвиток громадського транспорту. Нагадаємо, цього року у Запоріжжі придбають 9 європейських тролейбусів та 5 електробусів. Продовжується реалізація програми «Запорізький трамвай».

- Перші 2 з 9 тролейбусів, які ми цього року запланували придбати, скоро надійдуть до Запоріжжя. Вони будуть обладнані кондиціонерами. Восени закінчиться збирання ще 2 трамваїв запорізького виробництва, - розповів Володимир Буряк.