У Комунарському районі відкриють сучасну дитячу амбулаторію

10.07.2019 13:12

У Запоріжжі практично завершено капітальний ремонт ще однієї медичної амбулаторії. Підрядники обіцяють закінчити роботи у липні. У серпні, після оформлення необхідної документації, її планується ввести в експлуатацію. Сьогодні міський голова Володимир Буряк перевірив виконання ремонту у дитячій амбулаторії №10 у Комунарському районі. Також у виїзній нараді взяли участь профільний заступник міського голови Анатолій Пустоваров і депутат міської ради Ігор Чумаченко, який представляє Комунарський район.

Останніми роками у нашому місті багато уваги приділяється підвищенню якості роботи первинної медицини, реалізується відповідна міська програма. Одна з її складових – капітальний ремонт, реконструкція медичних амбулаторій, Центрів ПМСД. Зокрема у 2018 році відкрито дві повністю оновлені амбулаторії – дитяча по вулиці Ладозькій та сімейна по вулиці Істоміна.

Дитяча амбулаторія №10 Центру первинної медико-санітарної допомоги №6 почала працювати у 1988 році. За цей період виникла необхідність виконати у ній ремонт, оновити обладнання. Головна мета – покращити умови для пацієнтів та медичних працівників. Адже амбулаторія обслуговуватиме до 8 тисяч дітей. Завдання відремонтувати амбулаторію поставив міський голова Володимир Буряк за результатами однієї з виїзних нарад у Комунарському районі. Зараз роботи практично завершені.

В амбулаторії замінено вікна, інженерні та електричні мережі, відремонтовано та утеплено покрівлю і фасад, змонтовано вентиляцію, виконано благоустрій території з улаштування пандусу. Ведуться роботи по встановленню світильників і камери відеоспостереження. У підготовлених кабінетах вже встановлюють кондиціонери та меблі. Завершити роботи планується наприкінці липня.

- Це буде практично нова споруда. Замінено мережі водопостачання, опалення. Тут будуть нові кабінети, які відповідатимуть всім вимогам. Це буде ще один приклад того, якою повинна бути сучасна амбулаторія. Доручив сьогодні своєму заступнику Анатолію Пустоварову взяти під особистий контроль введення її в експлуатацію, - зазначив Володимир Буряк.

Для амбулаторії придбані нові меблі, медичне устаткування (аквадистилятор, стерилізатори, опромінювач, апарати для фізіотерапевтичного кабінету). Приміщення будуть оснащені кондиціонерами. Тут працюватимуть 8 педіатрів. Передбачені місце для зберігання дитячих візочків, маніпуляційна, кабінети для масажу та щеплень, лікувальної фізкультури, лабораторія.

Під час наради виникло питання створення в амбулаторії спеціальної дитячої кімнати, забезпечення її всім необхідним.

- В амбулаторії є приміщення, де можна обладнати спеціальну кімнату для перебування дітей. Також в ній можна буде проводити заняття з батьками з питань медичного обслуговування дітей. Доручив сьогодні депутату міської ради Ігорю Чумаченку за рахунок коштів депутатського фонду забезпечити її всім необхідним. Це може бути телевізор, на якому діти зможуть переглядати мультики, іграшки, - сказав Володимир Буряк.

Відзначимо, амбулаторія входить до складу Центру первинної медико-санітарної допомоги №6. За останні роки за рахунок коштів бюджету міста було багато зроблено для посилення його матеріально-технічної бази. Придбано 106 сумок-укладок для лікарів, медичних сестер, 29 електрокардіографів, 108 глюкометрів, 5 небулайзерів і так далі. Збільшена кількість санітарного транспорту. Також здійснюється виплата надбавок до заробітної плати медичним працівникам.

Наголосимо, зараз капітальні ремонти та реконструкції проводяться ще у кількох медичних амбулаторіях. Зокрема по вулицях Брюллова, Дорошенка. Так, амбулаторія по вулиці Брюллова, 6 у Шевченківському районі має розпочати роботу вже восени. Вона буде обслуговувати 20 тисяч дорослих та 7 тисяч дітей.