Реконструкцію проспекту Маяковського завершать наступного тижня

12.07.2019 14:15

Завершуються будівельні роботи на проспекті Маяковського. Це остання, четверта, черга реконструкції. Тут уже вкладають асфальт на дорозі з правого боку, закінчили облаштування пішохідної алеї, встановили лавочки та урни, розплановують газони, де восени висадять дерева та кущі. Сьогодні міський голова Володимир Буряк проконтролював виконання робіт.

Реконструкція проспекту Маяковського – масштабний проект, який реалізується у Запоріжжі протягом кількох років. Його перевагою став комплексний підхід до справи. Реконструкція торкнулася не лише дороги, а й тротуарів, пішохідної алеї, зелених зон. Тут замінили інженерні мережі, встановили сучасні малі архітектурні форми, облаштували газони. Важливо й те, що під час робіт, за дорученням міського голови, тут було збережено значну частину багаторічних дерев.

Остання черга робіт, від вулиці Перемоги до каскаду фонтанів «Райдуга», розпочалася цього року. Тут збудували новий тротуар. Облаштували пішохідну алею, паркувальні «кишені», систему поливу. З правого боку дорогу вже заасфальтували. На лівому ще потрібно укласти верхній шар асфальту. Підрядник обіцяє зробити це за кілька днів, адже роботи вже розпочалися. Виконується планування газонів, облицювання підпірної стінки на «Райдузі». На черзі висадження додаткових зелених насаджень, але це зроблять вже восени. Загальнобудівельні роботи мають бути завершені вже наступного тижня. Таке завдання раніше поставив міський голова Володимир Буряк.

Міський голова сьогодні провів традиційну виїзну нараду на місці проведення робіт. У ній також взяли участь заступник міського голови Анатолій Пустоваров, депутат обласної ради Віктор Бусько. Останні наголосили, що оновлений проспект Маяковського один зі знакових об’єктів не лише для Запоріжжя, але і для всієї Запорізької області. Представники підрядних організацій та КП «Управління капітального будівництва» запевнили, що свої зобов’язання виконають.

- За тиждень будівельні роботи будуть завершені. Після цього потрібен час на оформлення документації. У результаті місто отримає повністю реконструйований проспект Маяковського, від проспекту Соборного до каскаду фонтанів «Райдуга». Важливо, що тут не лише замінили асфальт, уклали тротуарну плитку, а й облаштували зовнішнє освітлення, виконали багато підземних робіт, замінивши інженерні мережі, - зазначив Володимир Буряк.

Під час наради міський голова звернув увагу на стан території, споруд, розташованих біля реконструйованої ділянки проспекту Маяковського. Зокрема це стосується музичного училища, одного з приватних спортивних закладів.

- Доручив сьогодні зайнятися цим питанням депутату обласної ради Віктору Буську. Необхідно щоб власники привели у порядок огорожу, підтримували у належному стані власну територію. Анатолій Пустоваров отримав доручення взяти під особистий контроль низку інших питань – приведення до ладу опор зовнішнього освітлення, які знаходяться на балансі «Запоріжміськсвітла», також власник розташованої поруч автостоянки упорядкував огорожу навколо неї, - сказав Володимир Буряк.

Відзначимо, що сьогодні підрядна організація «Онур» вже виконує ремонт дороги на вулиці Перемоги, на ділянці від проспекту Маяковського в бік Палацу спорту «Юність». Розпочали з фрезерування старого асфальтового покриття. Після цього перейдуть до асфальтування.

Міський голова Володимир Буряк наголосив, що цього року планується виконати значний обсяг ремонту дороги по вулиці Перемоги. Спочатку від проспекту Маяковського до Вознесенівського ринку, потім на наступній ділянці - у напрямку 5-ї міської лікарні.