У Запоріжжі побудували сучасну дорогу

15.07.2019 13:50

В обласному центрі завершилося будівництво ще однієї сучасної дороги, яка відповідає всім вимогам. Її побудував за власні кошти комбінат «Запоріжсталь», без залучення ресурсів міського бюджету. Нова дорога на вулиці Північне шосе з'єднує Заводський район з центром міста. Сьогодні на цьому об'єкті відбулася робоча зустріч, у якій взяли участь міський голова Володимир Буряк, генеральний директор ПАТ «Запоріжсталь» Ростислав Шурма, заступник міського голови Анатолій Пустоваров, депутат обласної ради Віктор Бусько, депутат міської ради Ігор Чумаченко.

У Запоріжжі реалізується масштабна програма реконструкції та ремонту міських доріг. Фактично за 3 роки було відремонтовано близько 2 мільйонів квадратних метрів доріг. Ремонтують основні міські магістралі, внутрішньоквартальні дороги і дороги приватного сектора. Вперше в нашому місті будують дороги, що відповідають сучасним європейським вимогам. Досить згадати дорогу від траси Харків-Сімферополь до Міжнародного аеропорту «Запоріжжя».

Дороги в Запоріжжі ремонтують за кошти міського бюджету. Однак допомагають місту і такі підприємства як «Запоріжсталь», що реалізують масштабні, важливі для Запоріжжя проекти за рахунок власних коштів. Приклад цього - сучасна дорога на вулиці Північне шосе.

- Стан доріг - один з основних критеріїв розвитку міста. Саме тому ми приділяємо особливу увагу ремонту доріг. За цей час у Запоріжжі відремонтовано понад 2 мільйони квадратних метрів доріг. Це означає, що місто розвивається. В тому числі і завдяки таким підприємствам як «Запоріжсталь», які наповнюють міський бюджет. Будівництво ж «Запоріжсталлю» цієї дороги може стати прикладом не тільки для нашого регіону, але й всієї України, - зазначив Володимир Буряк.

Вартість будівництва склала понад 200 мільйонів гривень. Дорога на 4 смуги, з сучасним зовнішнім освітленням. Її довжина - 2,8 кілометра. Встановлено колесовідбійний брус, забезпечено водовідведення. На дорозі передбачені 4 зупинки, по 2 в кожен бік, велодоріжка. Надалі комбінат «Запоріжсталь» планує передати дорогу місту.

- Ця дорога з'єднує Заводський район, в якому проживає 55 тисяч запоріжців, з центром міста. Підрядник дає гарантію на виконані роботи - 10 років. Це дорога не для «Запоріжсталі», а для Запоріжжя. Таку дорогу не соромно подарувати місту, - сказав Ростислав Шурма.

В ході робочої зустрічі обговорили роботу громадського транспорту. Депутат міської ради Ігор Чумаченко запропонував збільшити кількість автобусів на маршруті №29. Володимир Буряк доручив управлінню з питань транспортного забезпечення та зв'язку міської ради вирішити це питання. Начальник управління транспорту Олександр Власюк також повідомив, що у вересні в Заводському районі почне працювати ще один маршрут - №86.

Депутат обласної ради Віктор Бусько підкреслив, що саме дороги такого рівня і необхідно будувати. Не менш важливо, що тут курсуватимуть комфортні міські автобуси, що забезпечують перевезення пасажирів не тільки в центрі Запоріжжя, а й у віддалених районах міста.

Заступник міського голови Анатолій Пустоваров акцентував увагу на тому, що в Запоріжжі розвиваються всі райони міста. Однак для збільшення темпів розвитку повинні ефективно працювати і державні програми в усіх сферах, починаючи від інфраструктури і закінчуючи соцзахистом.