В одному з запорізьких будинків почався ремонт фасаду та комунікацій

16.07.2019 13:02

У будинку №30 по бульвару Гвардійському стартували ремонтні роботи. Їх виконує керуюча компанія «ЗапорІжремсервіс» спільно з підрядниками. Почали з благоустрою території та фасадних робіт.

Будинок №30 на бульварі Гвардійському був зведений у 1973 році. За цей час в ньому накопичилося чимало комунальних проблем. Одну з них було помітно неозброєним оком. Фахівці кажуть, що під час будівництва будинку не продумали конструкцію козирків над входом в під'їзд. Як результат - після кожного дощу в під'їздах мокріли стіни, замикало електроніку на домофонах.

Сьогодні фахівці підприємства «Запоріжремсервіс» спільно з підрядною організацією взялися за капітальний ремонт козирків. Працівники виконають гідроізоляцію, встановлять нову систему водовідведення. Також у планах - виконати гідроізоляцію вимощення будинку, пофарбувати труби, які виходять на фасад, встановити нові лавки, частково відремонтувати запірну арматуру і мережі водопостачання.

- На цьому тижні плануємо виконати ремонт мереж водовідведення - система проіржавіла, а також ремонт запірної арматури - 2 засувки, 17 метрів аварійної труби холодного водопостачання. На сьогодні для поточного ремонту на цей будинок акумульована сума в розмірі 57 тис. грн. З них борг по дому становить 39 тис. грн. Іншими словами, ми фінансуємо цей будинок з виконанням робіт наперед. Сподіваємося, мешканці незабаром оплатять свої заборгованості перед нашим підприємством, - розповів менеджер-керуючий багатоквартирних будинків підприємства «Запоріжремсервіс» Анатолій Падафет.

Надалі керуюча компанія хоче приділити увагу комунікаціям у підвалі, які знаходяться в аварійному стані. Однак швидкість і обсяг виконаних робіт переважно залежать від того, наскільки сумлінно мешканці платитимуть за обслуговування будинку. В цілому мешканці кажуть, що задоволені змінами, які почали відбуватися в будинку, і сподіваються на подальшу співпрацю.

- Я живу тут понад 25 років. Будинок був уже в жахливому стані. Зараз потихеньку приводять його до ладу, це радує. Відразу все не зробиш, звичайно, але вже помітно зміни. Дуже вдячна за лавки, бо стояла одна розвалюха. Звичайно, залишаються ще проблемні підвали, але ми з керуючою компанією поговорили і визначили проблемні питання, - сказала мешканка будинку Наталія Кожан.