У Запоріжжі обговорили створення єдиної бази розвитку міського простору

17.07.2019 16:45

Сьогодні, 17 липня, в Туристичному інформаційному центрі зібралися урбаністи, розробники концепції архітектурного середовища Запоріжжя «Код міста», представники міської влади та підприємці, щоб обговорити рекламно-архітектурні тенденції нашого мегаполісу.

Дискусію на цю тему організувала за підтримки департаменту надання адміністративних послуг та розвитку підприємництва міськради заступник директора КП «Інститут розвитку міста Запоріжжя» Саодат Усмонова, яка запропонувала до обговорення ідею програми «Запорізький міський простір».

- Міський простір є складною багаторівневою системою, яка безперервно розвивається. І, як ми бачимо по фасадах будинків та вивісках, розвивається досить хаотично. Щоб створити єдині принципи і комплексний підхід облаштування міського простору була розроблена концепція архітектурного середовища Запоріжжя «Код міста». Зі свого боку наш «Інститут розвитку міста Запоріжжя» пропонує впровадити програму супроводу використання міського середовища «Запорізький міський простір». Всі повинні знати, що змінюється в їхньому районі і загалом у місті, і мати можливість висловити свою думку чи пропозицію. Зробити процес змін міського простору зрозумілим, доступним і ефективним – мета нашого проекту як координаційного центру, - підкреслила Саодат Усмонова.

Свій погляд на суперечливе поєднання реклами та архітектури на вулицях і фасадах будинків нашого міста виклали в. о. директора департаменту архітектури та містобудування Запорізької міськради Павло Назаренко, підприємець Джам Рахімі, маркетологи Ганна Климуш і Тетяна Дроботя. Спікери були одностайні в тому. що оформлення та благоустрій об'єктів підприємницької діяльності має відбуватися з урахуванням існуючих рекомендацій - як законодавчих (Закон України «Про архітектурну діяльність»), так і розробників концепції архітектурного середовища Запоріжжя «Код міста».

Сьогоднішній захід – перший етап реалізації програми «Запорізький міський простір», за допомогою якої можна створити єдину базу проектів та їх обговорення, формувати професійне та експертне середовище у сфері використання міського простору.