Молоді запорізькі сім’ї отримали пільгові кредити на житло

18.07.2019 10:35

У Запоріжжі успішно реалізується міська програма забезпечення молоді житлом. Завдяки їй молоді запоріжці мають змогу отримати пільгові кредити на придбання або будівництво (реконструкцію) житла. Частина цих кредитів компенсується з бюджету міста.

17 липня у Туристичному інформаційному центрі заступник міського голови Анатолій Пустоваров вручив сертифікати сім’ям, які скористалися програмою та придбали собі житло.

- Коли ми говоримо про молодіжну політику, пріоритетними напрямками в ній є якісна освіта, робочі місця та житло. Завдяки міській програмі молодіжного кредитування ми вирішуємо найголовніше питання для молодих сімей - наявність власного житла, та створюємо умови для того, щоб молоді фахівці залишались у Запоріжжі. Загалом цього року планується видати 20 кредитів на житло, і це рекорд для Запоріжжя. Умови отримання кредитів дуже вигідні. Якщо сім’я має двох або більше дітей, до половини вартості кредиту компенсується з міського бюджету, - зазначив Анатолій Пустоваров.

Право на отримання кредиту мають молоді сім’ї та одинокі молоді люди, вік яких становить до 35 років включно. Також заявники повинні перебувати на обліку громадян, що потребують поліпшення житлових умов або у яких відсутнє у власності житло, або мають у власності житлову площу, яка не перевищує 13,65 кв. м. Позичальник, який не має дітей, сплачує кредит з відсотковою ставкою 3 відсотків; позичальник, який має одну дитину, звільняється від сплати відсотків. Позичальникові, який має двох дітей, крім того, за рахунок бюджетних коштів погашується 25 відсотків суми зобов’язань за кредитом; позичальникові, який має трьох і більше дітей – 50 відсотків суми зобов’язань за кредитом.

З початку цього року в рамках міської програми молодіжного кредитування кредити отримали 13 запорізьких сімей. Серед них багатодітні батьки, учасники АТО тощо. До кінця року планується видати такі пільгові кредити ще кільком сім’ям. Для цього з міського бюджету виділено 13 млн грн.