Запоріжжя відвідав Президент України Володимир Зеленський

18.07.2019 20:28

Сьогодні у Запоріжжі з робочою поїздкою побував Президент України Володимир Зеленський. Голова держави відвідав кілька ключових інфраструктурних об’єктів міста. Зокрема ознайомився з ходом ремонтних робіт на автотранспортному переїзді через греблю «Дніпрогесу», ситуацією на недобудованих нових мостах через р. Дніпро, станом мостів Преображенського.

За результатами наради на греблі «Дніпрогесу» Президент України поставив завдання генеральному директору ПрАТ «Укргідроенерго» Ігорю Сироті до 15 жовтня завершити ремонт автотранспортного переїзду та відновлення дорожнього покриття на ньому.

Під час ознайомлення зі станом будівництва мостових переходів Голова держави надав доручення відновити будівництво мостів у 2020 році. Для цього вже цього року необхідно завершити коригування проекту.

На мостах Преображенського Президента України проінформували, що їх залізнична частина знаходиться у задовільному стані та не потребує ремонту. У той же час необхідно розвантажити автомобільну частину мостів. Володимир Зеленський запропонував обмежити тут рух великовантажного автотранспорту. Міський голова Володимир Буряк повідомив, що рішення про заборону руху такого транспорту через мости Преображенського у денний час вже прийняте і скоро вона почне діяти.

Нагадаємо, відвідання будівництва нового терміналу Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» не було спочатку включене до програми візиту Володимира Зеленського. Але на запрошення міського голови Володимира Буряка Президент України все ж побував тут. Голова держави оцінив хід робіт, відзначив, що будується нормальний, сучасний термінал.