У Запорізькому міському ботанічному саду збудують оранжерею з басейном

13.08.2019 13:45

У Запорізькому міському ботанічному саду розпочали реконструкцію 8 теплиць. Фактично на їх місці збудують оранжерею, яка відповідатиме всім сучасним вимогам. Підрядники вже демонтували старі теплиці та продовжують готувати майданчик для спорудження оранжереї. Сьогодні хід робіт проконтролював міський голова Володимир Буряк.

Запорізький міський дитячий ботанічний сад – одна з «родзинок» Запоріжжя. Про нього знають не лише у нашому місті, а й в інших регіонах України. Серед відвідувачів закладу гості з Києва, Тернополя, Харкова, а також з інших країн.

Ботанічний сад виконує багато важливих завдань. Його відвідують десятки тисяч туристів. Тут займаються сотні дітей. Різноманітні гуртки відвідують понад 800 юних запоріжців. Ботанічний сад є базовим для проведення практичних занять, науково-експериментальної роботи студентів ЗНУ, медичного університету, медичного коледжу. Все це підтверджує, що ботанічний сад потрібен місту. Саме тому міська влада приділяє увагу його розвитку.

- Запорізький ботанічний сад багато в чому унікальний. Подібні заклади є лише в небагатьох українських містах. Завдання полягає у тому, щоб зробити ботанічний сад справжньою перлиною нашого міста, а можливо й всієї країни, - зазначив Володимир Буряк.

Саме на розвиток ботанічного саду спрямована міська програма, яка реалізується вже протягом кількох років. У 2018 році тут вже відкрили сучасну теплицю «Зимовий сад» для тропічних рослин площею понад 230 квадратних метрів. Тепер розпочався черговий етап реконструкції теплиць.

8 теплиць, побудованих у 60-ті роки минулого століття, замінить сучасна оранжерея площею майже у тисячу квадратних метрів. У поточному році планується виконати перший етап робіт. Спорудження фундаменту, бокових стінок, металевих конструкцій і так далі. Після цього буде розглядатися питання про виділення коштів на продовження робіт, в першу чергу скління. Згідно з проектом всі роботи планується завершити наступного року.

- Перший етап реконструкції підрядник обіцяє завершити наприкінці жовтня - на початку листопада. У залежності від наявності фінансування будемо розглядати можливість продовження робіт у поточному або наступному році. У результаті в ботанічному саду з’явиться оранжерея площею майже у тисячу квадратних метрів. У тому числі в ній буде передбачено невеликий внутрішній басейн для водяних рослин, - наголосив Володимир Буряк.

Міський голова підкреслив, що нова оранжерея сприятиме підвищенню туристичної привабливості ботанічного саду, створенню належних умов не лише для працівників, дітей, які відвідують гуртки, а й для рослин, догляду за ними.