Володимир Буряк: "Роботи на проспекті Металургів повинні вестись цілодобово"

16.08.2019 14:40

Підрядники працюватимуть на проспекті Металургів у цілодобовому режимі. Однак вночі необхідно виконувати роботи, які не заважатимуть мешканцям прилеглих будинків. Також необхідно визначитися з розміщенням тут комунікацій, залучивши для цього представників організацій, яким вони належать. Таке завдання під час сьогоднішньої виїзної наради поставив міський голова Володимир Буряк.

Ремонт зливової каналізації на перехресті проспектів Соборного та Металургів стартував 13 серпня. Розпочали з перекриття руху на цій ділянці. Було встановлено відповідні знаки, інформаційні табло. Тепер підрядники перейшли до фрезерування асфальту та демонтажних робіт. Наступний етап – укладання нової труби, відновлення, благоустрій території - як дороги, так і тротуару. Сьогодні міський голова Володимир Буряк провів виїзну нараду на місці проведення робіт.

Загалом роботи виконуються на ділянці довжиною 129 метрів. Буде вкладено майже 80 метрів труб зливової каналізації діаметром 600 мм. Облаштують 3 колодязі зливової каналізації. Буде укладено 680 квадратних метрів тротуару, понад 120 квадратних метрів асфальту. Договірна вартість робіт на сьогодні складає трохи більше 7 мільйонів гривень.

Чому обрали саме цю ділянку? Тут постійно рухається велика кількість транспорту. Через аварійний стан каналізації могла повністю зруйнуватися дорога, провалитися під землю автомобілі. Або через підтоплення прилеглих будинків вони б у результаті були зруйновані.

Під час наради підрядники доповіли, що на цій ділянці проходить багато різноманітних мереж. Електро- та водопостачання, газ, телефон і так далі. Для активізації роботи необхідно мати чітке уявлення, де вони проходять. Необхідно скласти єдину схему розміщення, визначитися, які роботи можна виконувати на тому чи іншому відрізку вручну, а які з застосуванням техніки.

- Зразу ж після наради за моїм підписом направте телефонограми до керівників тих організацій, яким належать мережі. Вже сьогодні їх представники мають прибути на місце та спільно з підрядною організацією вирішити ці питання, - заявив Володимир Буряк.

Підрядна організація повідомила, що працюватиме у цілодобовому режимі. Це необхідно для того, щоб виконати капітальний ремонт у найбільш стислі терміни. Міський голова акцентував увагу на тому, що шум від робіт у вечірній та нічний час не повинен заважати мешканцям.

- Вночі мають виконуватися малошумні роботи. Якщо від запоріжців будуть надходити скарги, то будемо вносити зміни у графік робіт. Головне виконати їх якісно та з дотриманням технології, щоб не повертатися до цього об’єкту мінімум 25 років, - наголосив Володимир Буряк.

Підрядники повідомили, що вже наступного тижня, після проведення значного обсягу демонтажних робіт, стануть зрозумілішими обсяги робіт з демонтажу, переносу мереж і так далі. Після цього можна буде конкретніше сказати про строки завершення капітального ремонту, хоча їм хотілося б встигнути до середини жовтня.