У Запоріжжі представники влади, поліції та громадськості обговорили питання боротьби з наркотиками

16.08.2019 17:33

Відеокамери проекту «Безпечне місто» необхідно використовувати у рамках боротьби з наркотиками. Для цього місто може підписати відповідну угоду з правоохоронцями, щоб вони оперативно отримували необхідну їм інформацію. Також місто готове забезпечити прийом заявок громадян з проблем боротьби з наркотиками через контакт-центр «15-80». Однак для цього також необхідна згода правоохоронців. На цьому наголосив сьогодні міський голова Володимир Буряк під час наради, яка пройшла у міськвиконкомі.

У виконавчому комітеті міської ради пройшла нарада, присвячена питанням координації заходів для підвищення боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин. У ній взяли участь представники районних адміністрацій, департаментів, управлінь міської ради, комунальних підприємств, поліції, громадських організацій. Захід пройшов під головуванням міського голови Володимира Буряка.

Правоохоронці доповіли про хід боротьби з розповсюдженням наркотиків, досягнуті результати. Представники департаментів та управлінь міської ради – про реалізовані заходи. Зокрема інформаційні, просвітницькі, рейди по ліквідації написів, які рекламують наркотичні засоби. Громадськість також хвилювало питання ліквідації численних «наливайок». Вони звернулися до керівництва поліції з пропозицією активізувати роботу у цьому напрямку.

- Є лише одне питання. Чи хочемо ми вирішити цю проблему? Якщо так, то це можна зробити лише спільними зусиллями. Якщо буде бажання працювати, то результати будуть, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова наголосив, що місто готове надавати правоохоронцям всю необхідну допомогу. У тому числі і з використанням можливостей програми «Безпечне місто».

- У нас у місті встановлено понад 200 сучасних відеокамер. Вони встановлені у місцях де постійно знаходиться велика кількість людей. Пропоную разом з поліцією розробити та підписати угоду, яка надасть можливість правоохоронцям оперативно отримувати необхідну їм відеоінформацію у випадку виявлення випадків рекламування, розповсюдження наркотиків, - сказав Володимир Буряк.

Також міський голова запропонував поліції спільно з контакт-центром «15-80» організувати «гарячу лінію» на яку запоріжці зможуть повідомляти про випадки торгівлі наркотиками, рекламування їх. Ще одним важливим напрямком роботи може стати встановлення відеокамер проекту «Безпечне місто» на території шкіл.

- По результатам наради пропоную узагальнити всі пропозиції які надійшли. Підготувати відповідні доручення щодо їх виконання, - заявив Володимир Буряк.