З 28 серпня у Запоріжжі почне працювати річковий транспорт

23.08.2019 13:05

З 28 серпня запоріжці зможуть скористатися річковим транспортом, щоб потрапити з одного берега Дніпра на інший. Відповідне рішення було прийняте на сьогоднішньому засіданні виконавчого комітету.

Переговори, які провів міський голова Володимир Буряк з представниками «Адміністрації річних портів», принесли реальний результат, хоча спочатку в це багато хто не вірив. З 28 серпня у Запоріжжі почнуть працювати річкові перевезення з правого берега до «Річкового порту» і у зворотному напрямку. Це один з заходів, спрямованих на вирішення проблеми транспортних заторів на греблі «Дніпрогесу». Річковий транспорт працюватиме у період виконання там ремонту дороги.

- Передбачається, що вранці буде здійснюватися рейс з правого берега до «Річкового порту». Наприкінці дня – у зворотному напрямку. Завдання управлінню з питань транспортного забезпечення – врегулювати всі питання, погодити графік та проінформувати про це запоріжців, - зазначив Володимир Буряк.

Перевезення розпочнуться з 28 серпня. На правому березі причальний понтон планується встановити з боку Правобережного пляжу. На протилежному березі катер причалюватиме в Річковому порту.

Вранці катер вирушатиме з правого берега до Річкового порту. Після цього відправиться розвозити дачників. Наприкінці дня – рейс у зворотному напрямку. Управління з питань транспортного забезпечення міської ради погодить графік перевезень з «Адміністрацією річкових портів» та проінформує запоріжців додатково.

Планується спочатку використовувати один катер, у разі необхідності залучати другий. Також ведуться переговори з приватними річковими перевізниками.

Нагадаємо, запоріжці зможуть користуватися катерами безкоштовно. Витрати бере на себе бюджет міста.