Депутати міськради додатково виділили 400 тисяч гривень на відшкодування відсотків за «теплими кредитами»

28.08.2019 19:18

На сесії Запорізької міської ради затвердили рішення про спрямування додаткових коштів на відшкодування відсоткових ставок за «теплими кредитами», якими користуються об’єднання співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельні кооперативи. Через високий попит на «теплі кредити» з бюджету міста виділили ще 400 тисяч гривень.

Нагадаємо, в Запоріжжі діє програма відшкодування відсоткових ставок за залученими в кредитно-фінансових установах кредитами, що надаються об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельним кооперативам на реалізацію енергозберігаючих проектів у житлово-комунальному господарстві на 2018-2020 роки.

Програмою затверджені кошти в сумі 3,5 мільйони гривен. Наразі участь у ній беруть 221 будинок ОСББ та ЖБК. Загальна сума кредитів, отриманих у банках на енергозберігаючі заходи, складає 59,9 мільйонів гривень.

Для подальшої компенсації відсотків за «теплими кредитами» на сесію було винесено пропозицію щодо додаткового фінансування. Депутати міськради проголосували за виділення ще 400 тисяч гривень на 2019 рік.