У Запоріжжі обговорили питання обмеження продажу алкоголю біля навчальних закладів

06.09.2019 12:28

5 вересня відбулось засідання робочої групи щодо обговорення проекту рішення Запорізької міської ради «Про обмеження продажу алкогольних напоїв на території міста Запоріжжя». Нова редакція документу пропонує заборонити продаж алкоголю поблизу дитячих садків, загальноосвітніх та спортивних шкіл міста.

Мета обмеження - збереження та зміцнення здоров’я населення, особливо підлітків, захист від негативних наслідків споживання алкогольних напоїв, а також зниження рівня злочинності. На сьогодні у Запоріжжі вже діє заборона на продаж алкоголю у вечірній час з 22:00 до 8:00. Наразі пропонується також обмежити реалізацію пива, слабоалкогольних, алкогольних напоїв та столових вин на об'єктах торгівлі, розміщених на відстані менше, ніж 50 метрів від територій дошкільних, загальноосвітніх навчальних закладів, спортивних шкіл, лімітувати продаж алкоголю щороку 1 вересня або в День першого дзвоника (якщо він випадає на іншу дату) та оголосити його «Днем тверезості». Порушників будуть притягувати до адміністративної відповідальності.

Члени робочої групи вирішили направити пакет документів зазначеного проекту рішення до постійної комісії Запорізької міської ради з питань регуляторної політики, розвитку підприємництва, торгівлі, послуг та захисту прав споживачів для отримання висновку щодо відповідності проекту рішення статтям 4 та 8 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності». Після розгляду проекту комісією, за умови відповідності законодавству, питання буде винесено на розгляд сесії міської ради.