У жовтні у Шевченківському районі запрацює сучасна медична амбулаторія

12.09.2019 14:05

Реконструкція амбулаторії у Шевченківському районі, розташованої за адресою вулиця Брюллова, 6, має бути завершена у вересні, так само як і оформлення необхідної документації. Вже у жовтні медичний заклад повинен запрацювати. Таке завдання сьогодні поставив міський голова Володимир Буряк.

7 тисяч дітей та 20 тисяч дорослих обслуговуватиме медична амбулаторія, яку реконструюють у Шевченківському районі. Роботи наближаються до завершення. Сьогодні результати реконструкції проконтролював міський голова Володимир Буряк.

Амбулаторія розташована в окремо розташованому будинку. Виконано утеплення фасаду, відремонтована покрівля, замінені вікна, інженерні комунікації. Продовжуються оздоблювальні роботи на 1 поверсі та у підвалі. Залишилося також облаштувати цоколь, встановити перила пандусу, облаштувати пожежну сигналізацію, завершити обладнання санвузла для інвалідів. Також необхідно виконати налагодження індивідуального теплового пункту. Виконується благоустрій і на прилеглій території.

В медичному закладі передбачена сучасна лабораторія, працюватиме рентген-кабінет для дітей. Їх забезпечать сучасним обладнанням. Зокрема встановлять сучасний цифровий рентген. Будуть тут кабінет для щеплень, маніпуляційна. Для медичного закладу придбали нові меблі, які вже розпочали встановлювати, та необхідне обладнання. На першому поверсі працюватиме реєстратура. Її ще обладнують.

У дитячій амбулаторії працюватимуть 6 лікарів-педіатрів та 10 медичних сестер. Доросле населення будуть обслуговувати 8 лікарів та 8 медичних сестер. Відзначимо, амбулаторії для дорослих і дітей матимуть окремий вхід. Ще однією особливістю є те, що тут працюватимуть і вузькі спеціалісти, які прийматимуть дітей. Для них передбачені окремі кабінети. Діятимуть денні стаціонари для дорослих та дітей.

- Вже третій рік ми реалізуємо міську програму розвитку первинної медицини. Це закупівля обладнання, санітарного транспорту, надбавки медичним працівникам. Ще один важливий напрямок – капітальний ремонт, реконструкція медичних закладів, у тому числі амбулаторій. Ця амбулаторія один з прикладів. Такі ремонти необхідні для того щоб як у медиків так і у пацієнтів були належні умови, - сказав Володимир Буряк.

Підрядники та представники КП «Управління капітального будівництва» повідомили, що роботи наближаються до завершення. Також іде підготовка до оформлення необхідних документів. Міський голова доручив завершити роботи та оформлення документації у вересні. У жовтні – відкрити амбулаторію.

- Відкриття цієї амбулаторії буде дійсно подією для Шевченківського району. Тут буде розміщена як дитяча так і доросла амбулаторії. Закуплений рентген-апарат. У таких умовах медична допомога мешканцям Шевченківського району буде надаватися на належному рівні, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова прокоментував результати виїзної наради на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук»