У міській лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги покращують умови перебування пацієнтів

17.09.2019 14:15

Міська влада продовжує надавати системну допомогу закладам охорони здоров'я. Зокрема, для Запорізької міської лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги закуповується сучасне обладнання, проводиться ремонт в палатах та операційних. Сьогодні медичні працівники показали, як змінилося опікове відділення лікарні.

Опікове відділення міської лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги розраховане на 50 ліжок. Тут лікарі надають пацієнтам ургентну (екстрену) і планову допомогу. Люди надходять сюди з опіками різного ступеня тяжкості, з обмороженнями, ушкодженнями шкіри. Фахівці відділення борються з наслідками контакту з полум'ям, рідинами, хімічними елементами, а також допомагають усунути вроджені та набуті шкірні дефекти.

Багато років опікове відділення залишалося поза увагою міської влади. Зараз його поступово приводять до ладу.

- Відділення постійно розвивається, купується нове обладнання. Цього року зокрема закуплено обладнання для операційної - це сучасне обладнання, яке дозволяє робити забір ультратонких клаптів, що дозволяє закривати великі дефекти, при яких виникає дефіцит шкірних покривів. Також купується обладнання для блоку інтенсивної терапії - це шприцеві дозатори. Звичайно, потреба в новому обладнанні є завжди, але в принципі на сьогодні у нас є всі умови для якісної роботи, - розповів завідуючий опікового відділення Запорізької міської лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги Андрій Сех.

Також цього року за кошти міського бюджету зроблений ремонт в двох реанімаційних палатах.

В цілому в опіковому відділенні кажуть, що головна необхідність для них - це донорська кров, якої завжди не вистачає. Тому всіх небайдужих запоріжців вони закликають приходити в міську лікарню екстреної та швидкої медичної допомоги для здачі крові в опікове відділення.