У програмі «Черговий по місту» обговорили актуальні для Запоріжжя питання

20.09.2019 16:07

Щочетверга в прямому ефірі програми «Черговий по місту» ведучий разом з представником місцевої влади обговорюють актуальні для міста теми. 19 вересня до студії завітав заступник міського голови Запоріжжя Олексій Бородай. Він відповів на питання, що найбільше турбували запоріжців. Їх адресували телефоном та у соціальній мережі Фейсбук.

Традиційно програма почалася зі звіту гостя студії. Олексій Бородай розповів про підготовку до відзначення Дня міста Запоріжжя. Захід цьогоріч відбудеться у новому форматі. Місце проведення - каскад фонтанів «Веселка» та Вознесенівський парк.

- На гостей свята чекатимуть «Караоке на Майдані», унікальний фестиваль «Країна мрій», виступи зіркових українських виконавців та багато іншого. Набережну магістраль повністю перекривати не будуть, тільки частково – не завдаючи відчутних незручностей руху транспорту, - зазначив Олексій Бородай.

Крім того, у місті запрацювали два тролейбусні маршрути - № 1 від площі Профспілок до турбази «Хортиця» та № 86 від вулиці Футбольної до комбінату «Запоріжсталь» (Заводський район). Перший обслуговують нові тролейбуси з автономним ходом, другий – великі автобуси пасажиромісткістю до 100 осіб.

- Місто ще отримає 9 європейських тролейбусів до кінця року. Таке доручення дав міський голова Володимир Буряк. Ще одна приємна новина – з 25 жовтня український лоукостер SkyUp Airlines запускає рейси із Запоріжжя до Об’єднаних Арабських Еміратів. Вартість квитка – 3200 грн. Також в кінці наступного місяця стартують і польоти до Києва і Тель-Авіва за ціною 500-600 грн, - розповів Олексій Бородай.

Також додав, що у Запоріжжі триває боротьба з карантинними рослинами. За інформацією екологів, концентрація пилку амброзії у повітрі відчутно зменшується з дня у день, а після дощів і поготів.

Вже на фініші реконструкція амбулаторії сімейного лікаря у Шевченківському районі (вул. Брюллова, 6). На повну запрацює вона у жовтні. Обслуговуватиме 7 тисяч дитячого населення і 20 тисяч – дорослого.