Володимир Буряк відкрив міжнародний кінофестиваль у Запоріжжі

20.09.2019 20:55

З 20 по 22 вересня у Запоріжжі проходитиме ІІІ Міжнародний фестиваль короткометражного кіно ZIFF-2019. Цього року для участі в ньому було подано понад 3 тисячі робіт. Урочисте відкриття фестивалю відбулося сьогодні у кіноконцертному залі ім. Довженка.

Протягом трьох днів запоріжці та гості міста зможуть побачити короткометражні фільми українського та закордонного виробництва у рамках ІІІ Міжнародного кінофестивалю ZIFF-2019. Короткометражне кіно дає автору можливість пояснити свою ідею швидко та зрозуміло, дати глядачеві нові думки, спостереження. Можливо саме цим таке кіно привертає до себе глядачів. У такого кіно є свої шанувальники. Глядачі відзначають, що короткометражне кіно це не просто кіно, а нові ідеї, погляди, міркування авторів фільмів.

Відзначимо, популярність запорізького кінофестивалю, який проходить за підтримки міської влади, постійно зростає. За 3 роки проведення кінофестивалю для участі в ньому подали близько семи з половиною тисяч кіноробіт з України та інших країн світу. З них понад 3 тисячі – у поточному році. У тому числі за ці три роки на кінофестиваль було подано 186 робіт українських майстрів. З них 91 цього року. Кількість українських учасників зростає.

Це підтверджує, що наш кінофестиваль виконує свою головну мету – підтримує українське кіно, сприяє збереженню традицій українського кінематографа. Не менш важливим є той факт, що фестиваль сприяє популяризації Запоріжжя у світі. Адже з кожним роком збільшується і кількість закордонних учасників.

Серед тих хто відвідав відкриття фестивалю був і міський голова Володимир Буряк. Відкриваючи ZIFF-2019 міський голова висловив думку, що Запоріжжя є не лише промисловим, а й одним з культурних центрів України.

- Багато хто зі мною не погодиться, скаже, що не так вже багато важливих культурних заходів проходить у Запоріжжі. Однак їх кількість постійно зростає. Один з прикладів – Міжнародний кінофестиваль короткометражного кіно, який проходить у нашому місті вже втретє, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова зазначив, що перед авторами короткометражного кіно стоїть важке завдання. Стисло, зрозуміло донести свої думки до глядача, реалізувати власну ідею. Кожен з глядачів знаходить своє у короткометражному кіно. А такі фестивалі як запорізький дають можливість авторам обмінятися своїми ідеями.

- Хотів би побажати всім учасникам, щоб запорізький фестиваль став для вас черговим поштовхом у творчості. Щоб вже наступного року ви приїхали на наш фестиваль з новими роботами, щоб кількість його учасників зростала, - заявив Володимир Буряк.