Заходи до Дня визволення Запоріжжя та Дня захисника України

08.10.2019 17:25

В рамках святкування Дня міста та з нагоди 76-ї річниці звільнення Запоріжжя від нацистських загарбників та Дня захисника України у районах обласного центру заплановані урочисті заходи. Запоріжці прийдуть вшанувати пам'ять захисників України, які у різний час віддали життя за її свободу, та привітають нинішніх захисників. Загальноміський захід відбудеться біля архітектурно-меморіального комплексу «Переправа».

9 жовтня

У Дніпровському районі о 10:00 біля меморіалу «Скорботна мати» по вул. Гребельній відбудеться урочистий захід з нагоди 76-ї річниці визволення Запоріжжя від нацистських загарбників.

У Шевченківському районі урочисті заходи та покладання квітів відбудуться о 10:00 біля пам’ятника «Летять журавлі» по вул. Стартовій та об 11:30 біля меморіалу «Вічна пам’ять, вічна скорбота» на Капустяному кладовищі.

10 жовтня

В Олександрівському районі урочистий захід, присвячений річниці визволення Запоріжжя від нацистських загарбників та Дню захисника України, відбудеться біля пам’ятника танковому екіпажу М. Яценка об 11:00.

У Заводському районі мітинги відбудуться біля братської могили в селищі Підпорожнє об 11:00, а також біля братської могили по вул. Скворцова о 13:00.

Мітинг та покладання квітів до Пам’ятника воїнам, закатованим у концтаборах у 1941-1943 роках, пройде о 13.00 у селищі Мостозагін (Хортицький район).

11 жовтня

У Вознесенівському районі на Алеї Бойової Слави о 10:00 пройде районний мітинг-реквієм, присвячений Дню визволення Запоріжжя від нацистських загарбників.

У Шевченківському районі у парку ім. академіка В. Я. Клімова біля музею техніки Богуслаєва о 10:00 відбудеться покладання квітів до пам'ятника «Скорботна мати».

14 жовтня

Загальноміський мітинг з нагоди Дня визволення Запоріжжя від нацистських загарбників відбудеться о 12:00 біля архітектурно-меморіального комплексу «Переправа».