У Запоріжжі 1 листопада відкриють ще один дитячий садок

22.10.2019 14:47

1 листопада відновить роботу ще один дитячий садок - дошкільний заклад №169, розташований у Заводському районі на вулиці Республіканській. У результаті це дозволить вирішити проблему черги до дитячих садків ще в одному районі міста. Сьогодні міський голова Володимир Буряк перевірив готовність закладу до відкриття. Зараз там завершуються підготовчі роботи.

Дитячий садок №169 запрацює 1 листопада. Про це за результатами сьогоднішньої наради повідомив міський голова Володимир Буряк. Таким чином місцями у дошкільному закладі будуть забезпечені 95 дітей Заводського району.

- Садок фактично готовий. Цю будівлю було зведено у 60-ті роки, але тепер це практично новий дошкільний заклад. Сьогодні мене запевнили, що вже з 1 листопада він запрацює, тут залунає дитячий сміх. Можна з упевненістю сказати, що це буде один з найкращих дитсадків району. Таким чином ми ліквідуємо чергу ще в одному районі – Заводському, - сказав Володимир Буряк.

Дитячий садок розрахований на 5 груп. Тут передбачені харчовий та медичний блоки, пральня, кабінети для методиста та психолога, який працюватиме з дітьми. Зараз у дитсадку завершують завозити меблі, розставляють їх, роблять генеральне прибирання перед відкриттям.

Заклад вже укомплектований педагогами та технічними працівниками. За словами керівництва дитсадка, цьому сприяло підвищення заробітної плати всім працівникам дошкільних закладів. Нагадаємо, виплати здійснюються за рахунок коштів бюджету міста.

- Продовжимо реалізацію програми наступного року, адже плануємо відкрити ще один дитячий садок, тепер в Осипенківському мікрорайоні. У результаті питання черг до дошкільних закладів у Запоріжжі буде практично вирішене. Але на цьому зупинятися не плануємо. Будемо розвивати наші дошкільні заклади. Приклади для наслідування у нас є. Один з них – цей дитячий садочок, - зазначив Володимир Буряк.

Наголосимо, під час капітального ремонту було виконано всі види робіт – від водовідведення та каналізації до фасаду та покрівлі. Для дітей на території влаштовано 5 павільйонів. Виконано і благоустрій прилеглої території. Важливо, що дитячий садок повністю готовий до опалювального сезону.