У Запоріжжі обговорили стан готовності до опалювального сезону

23.10.2019 12:28

Сьогодні у міськраді обговорили готовність до опалювального сезону під час наради, яку провів міський голова Володимир Буряк. У ній також взяли участь керівники профільного департаменту, комунальних підприємств, районних адміністрацій, керуючих компаній, які відзвітували, що готові до старту опалювального сезону. Завершується підписання актів готовності житлових будинків до подачі тепла.

Опалювальний сезон у Запоріжжі стартує 28 жовтня. Відповідний проєкт рішення виконкому вже підготовлено. Концерн «Міські теплові мережі» має необхідні номінації для отримання природного газу. Більшість актів готовності житлових будинків до подачі теплоносія вже підписана. Ці та інші питання обговорили сьогодні під час наради, яку провів міський голова Володимир Буряк.

- Завдання сьогоднішньої наради підбити підсумки, дати оцінку готовності житлового фонду, теплових мереж до старту опалювального сезону, який розпочинається 28 жовтня. Хочу щоб всі зрозуміли, що багато залежатиме від керуючих компаній, їх взаємодії з концерном «Міські теплові мережі», - сказав Володимир Буряк.

26 та 27 жовтня буде подано холодний теплоносій для перевірки мереж. Тепло у першу чергу подаватимуть до дитячих садків, медичних закладів. Більшість шкіл з 28 жовтня знаходитимуться на канікулах, але подачу тепла необхідно організувати так, щоб після завершення канікул школярі прийшли до теплих класів.

За станом на 23 жовтня більшість актів готовності житлових будинків вже підписані. Це означає, що внутрішні системи в них вже заповнені водою. Однак існують і проблеми – найгірша ситуація з будинками ОСББ та ЖБК. Тут лише у 40% будинків підписано необхідні документи, що підтверджують готовність до опалювального сезону. До включення опалення готові всі об’єкти соціальної сфери міста. Підготовлені котельні та центральні теплові пункти, теплові мережі.

- На папері здається все добре, але чи відповідає це дійсності - стане зрозумілим лише після початку опалювального сезону. Завдання керуючих компаній у співпраці з концерном «Міські теплові мережі», Муніципальною аварійною службою, зробити все, щоб тепло надійшло до кожної квартири, - зазначив Володимир Буряк.

Під час наради наголошувалося, що запоріжці повинні платити лише за фактично отримане тепло. При цьому для тих, хто отримає тепло дещо пізніше, мають бути здійснені перерахунки.

Про проблеми з опаленням у конкретних квартирах, стояках запоріжці можуть повідомляти контакт-центр «15-80» з 4 листопада, після завершення всіх заходів старту опалювального сезону.