Новий спортивний майданчик для селища Підпорожнього – спільними зусиллями

26.10.2019 13:00

У Запоріжжі збудували ще один сучасний спортивний майданчик. Тепер у селищі Підпорожньому. Він з’явився завдяки реалізації міської програми «Громадський бюджет», яка фінансується з бюджету міста. Сьогодні мешканцям селища презентували новий спортивний майданчик. З цією непересічною подією їх привітав міський голова Володимир Буряк.

Універсальний спортивний майданчик побудували у селищі Підпорожньому, у Заводському районі міста. Він призначений для гри у футбол, волейбол, баскетбол. Розмір – 17 на 30 метрів. Використане травмобезпечне покриття з гумової крихти. Будівництво майданчика стало можливим завдяки тому, що запропонований мешканцями проєкт став одним з переможців «Громадського бюджету-2018». Традиційно проєкти-переможці отримують фінансування з бюджету міста на наступний рік.

Подивитися на новий спортивний об’єкт сьогодні прийшли мешканці селища Підпорожнього. Його вже випробували юні футболісти, вихованці міської футбольної школи «Металург». Результатом залишилися задоволені. На футбольному полі зразу ж розпочались запеклі футбольні баталії. Але перший символічний удар по м’ячу наніс міський голова Володимир Буряк, якого мешканці селища запросили на цю святкову для них подію.

- Звичайно не беру участі в урочистому відкритті об’єктів. Відвідую їх під час будівництва, або для того, щоб контролювати якість виконаних робіт. Сьогодні зробив виключення і зрозумів, що це правильний крок, необхідно частіше відвідувати віддалені куточки Запоріжжя з різних приводів, для цього необхідно щоб тут відбувалося більше позитивних змін, - сказав Володимир Буряк.

Запоріжці залишилися задоволеними збудованим спортивним майданчиком. Важливо, що це стало можливим завдяки спільним зусиллям міської влади та активних громадян. Загальна вартість його склала понад 1 млн гривень.

- Дуже приємно, коли є люди, заряджені якоюсь ідеєю. Вони не лише чекають, що для них щось зроблять, а й роблять самі. У результаті селище отримало такий спортивний об’єкт, - зазначив Володимир Буряк.

Поспілкувавшись з запоріжцями, міський голова Володимир Буряк звернув увагу на нестачу зовнішнього освітлення на прилеглій до майданчика території. Доручив голові Заводського району Андрію Баєву вирішити це питання.

Зазначимо, ініціатором участі мешканців селища у «Громадському бюджеті» став один з місцевих жителів – Андрій Харитонов. Він подякував міському голові Володимиру Буряку, міській владі за реалізацію таких проєктів як «Громадський бюджет», можливість взяти у ньому участь.

Міський голова прокоментував подію на своїй публічній сторінці у соціальній мережі "Фейсбук"