6 листопада у Шевченківському районі запрацюють дві сучасні медичні амбулаторії

05.11.2019 13:20

Вже завтра у Шевченківському районі запрацюють після реконструкції дві медичні амбулаторії. Сімейна амбулаторія №1 та дитяча амбулаторія №6. Вони розташовані за адресою вулиця Брюллова, 6, обслуговуватимуть понад 25 тисяч дітей та дорослих. Також тут працюватиме поліклінічне відділення №3 1-ї міської дитячої лікарні, де медичні послуги отримуватимуть 25,5 тисяч дітей Шевченківського району. Сьогодні міський голова Володимир Буряк перевірив готовність медичного закладу до відкриття.

Мешканці Шевченківського району отримають дві медичні амбулаторії, які відповідають всім сучасним вимогам. Вони обслуговуватимуть понад 7 тисяч дітей та понад 18 тисяч дорослих. Поліклінічне ж відділення №3 обслуговуватиме 25,5 тисяч дітей. Тут працюватимуть вузькі спеціалісти – окуліст, алерголог та інші. Сьогодні міський голова Володимир Буряк переконався, що медичний заклад вже готовий до роботи.

Нагадаємо, амбулаторії розміщені в окремому будинку. При цьому амбулаторія для дорослих має окремий вхід. Фактично будівлю повністю оновлено. Утеплено фасад, замінено вікна та інженерні мережі, відремонтовано покрівлю.

- Вважаю, що у 2016 році було прийняте правильне рішення розвивати саме первинну медицину. У результаті сьогодні ми маємо у Шевченківському районі сучасний медичний заклад. Все зібрано в одному місці. Сімейні лікарі, педіатри. Працюватимуть вузькі спеціалісти, які обслуговуватимуть дітей, - сказав Володимир Буряк.

Тут включили опалення. Розставили меблі. Вже обладнано регістратуру. Виконано благоустрій прилеглої території. У складі амбулаторій є денні стаціонари для дітей та дорослих, кабінет для щеплень, процедурний, маніпуляційна, кабінети інфекціоніста, сімейних лікарів, педіатрів, вузьких спеціалістів. Передбачили і кабінет здорової дитини. Тут за необхідності мами можуть погодувати дитину, замінити підгузник і так далі. Є приміщення для дитячих візочків. Для дітей у коридорі встановили телевізор, де планують демонструвати мультфільми. Стіни медичного закладу прикрашатимуть малюнки дітей.

- Штат укомплектований як спеціалістами, так і обладнанням. Вже розпочався запис пацієнтів. Завтра амбулаторії розпочнуть свою роботу, - заявив Володимир Буряк.

Цього року планують також завершити реконструкцію дитячої амбулаторії на вулиці Автозаводській, сімейної амбулаторії на вулиці Новокузнецькій.

Міський голова прокоментував подію на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук»