Міська влада вирішує проблему стихійної торгівлі на площі біля цирку

11.11.2019 12:10

Сільськогосподарський ярмарок біля цирку втратив своє первинне значення, перетворившись на місце стихійної торгівлі. Купувати продукти там небезпечно, крім того, прибирання території ведеться за рахунок міського бюджету. Наприкінці серпня виконком прийняв рішення створити на площі біля цирку тимчасовий комунальний ринок, однак всі підприємці мають перейти на діючі ринки.

Ярмарок біля цирку почав функціонувати на початку 90-х років. Тоді місць на діючих ринках не вистачало. Задля того, щоб виробники з області могли реалізовувати свою продукцію, міська влада організувала «ярмарки вихідного дня». За майже 30 років ситуація кардинально змінилася. На ринках міста є близько 10 тисяч вільних місць, тому актуальність подібних ярмарків дорівнює нулю.

- Окрім відсутності необхідності такого ринку, є інші проблеми. Продавці не дотримуються умов реалізації продуктів - їх не перевіряє на безпечність Держпродспоживслужба, а мешканці скаржаться на бруд, сміття, діти не можуть нормально відвідати цирк та Театр юного глядача у вихідні. Тому на сьогоднішній день ми відпрацьовуємо питання переводу ярмарку на вільні місця на Критому ринку. Він знаходиться поряд, там є необхідні умови для реалізації сільгосппродукції - є торгівельні майданчики,санітарний контроль продукції, - розповів радник міського голови Валерій Еделєв.

Міська влада готова створити всі умови для того, щоб виробники сільськогосподарської продукції перейшли на ринки. Зокрема в суботу та неділю підприємцям з області на Критому ринку пропонують знижки на оплату торгівельних місць.

Загалом для вирішення проблеми стихійної торгівлі на площі біля цирку будуть виконані наступні кроки: по периметру буде встановлено відеоспостереження, знаки заборони в’їзду, по всій площі встановлять попереджувальні плакати з інформацією про адміністративну відповідальність за незаконну торгівлю. Також підприємців будуть постійно інформувати про порушення законодавства за продаж продуктів у невідповідних місцях, наступний крок - вручення протоколів про адміністративне порушення.

Крім того, міська влада планує розвивати одну з центральних площ міста - навесні наступного року запланована реконструкція парку Пушкіна, який розташований поряд з цирком. Там хочуть встановити майданчик з атракціонами, де маленькі запоріжці зможуть гуляти та відпочивати у вихідні.