Перший пішов – Запоріжжя отримало 1 з 9 європейських тролейбусів

11.11.2019 15:03

Цього року за рахунок бюджету міста для КП «Запоріжелектротранс» було придбано 9 європейських тролейбусів. Кожен з них розрахований на 120 пасажирів. Перший з цих тролейбусів сьогодні надійшов до міста. Про це повідомив на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» міський голова Володимир Буряк.

У Запоріжжі продовжується реалізація міської програми оновлення комунального громадського транспорту, розробленої за дорученням міського голови Володимира Буряка. За кілька років було придбано 95 великих автобусів. Відкриті нові маршрути, які з’єднують спальні райони з центром міста.

Впроваджується програма «Запорізький трамвай». У результаті місто вже отримало 8 трамваїв, зібраних на базі КП «Запоріжелектротранс». Придбано 13 європейських трамваїв. Продовжується капітальний ремонт рухомого складу.

Цього року більше уваги вирішено приділити тролейбусам. Місто вже отримало 5 сучасних тролейбусів з автономним ходом. Вони вже перевозять пасажирів. У тому числі й на новому тролейбусному маршруті №1, який поєднав о. Хортиця з центром міста.

Також у 2019 році придбано за кошти бюджету міста 9 європейських тролейбусів. Перший з них «Запоріжелектротранс» сьогодні вже отримав. Всі інші надійдуть до кінця року.  Про це міський голова Володимир Буряк написав на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук».

Відзначимо, тролейбуси розраховані на 120 пасажирів, обладнані кондиціонерами. Важливо, що в них встановлений дизель-генератор. За необхідності він забезпечить тролейбусу можливість автономного ходу, наприклад, у разі пориву контактної мережі.