Запоріжцям розкажуть все про діабет

12.11.2019 10:35

З нагоди Всесвітнього дня діабету, який щорічно відзначається 15 листопада, у Запоріжжі відбудеться соціально орієнтований захід «День діабету 2019».

Захворюваність на цукровий діабет в Запорізькій області щороку зростає. За інформацією обласного ендокринологічного диспансеру на обліку знаходяться понад 55 тисяч хворих, з них 25 тисяч - мешканці Запоріжжя. В обласному центрі заходи, спрямовані на обізнаність людей про діабет, в рамках Всесвітнього дня діабету, проводяться з 2004 року. Цей день об’єднує хворих на цукровий діабет, їх рідних, лікарів, представників громадськості та влади, адже це проблема загальнолюдська.

Захід «День діабету 2019» у Запоріжжі відбудеться 15 листопада о 10.00 у приміщенні ПК «Орбіта». Організатор – громадська організація «Діабетик».

Всі учасники акції будуть мати змогу безкоштовно отримати спеціалізовану літературу про діабет, зробити експрес-аналізи цукру крові, виміряти артеріальний тиск. В рамках заходу відбудуться лекції на тему харчування, лікування та профілактики ускладнень при цукровому діабеті. Діти, що мають інсулінозалежну форму діабету, отримають допомогу.