У Запоріжжі з’являться інспектори з паркування

27.11.2019 14:55

У Запоріжжі створять службу інспекторів паркування. Вони працюватимуть у складі правового забезпечення міської ради. Відповідне рішення планується затвердити сьогодні на сесії міської ради. Міський голова Володимир Буряк наголосив, що успішний досвід роботи подібної служби є в інших містах України.

Органи місцевого самоврядування отримали додаткові повноваження у кількох сферах. Зокрема приймати на роботу інспекторів з паркування, які матимуть право штрафувати порушників за паркування у невстановлених місцях, евакуювати транспорт. З одного боку це сприятиме вирішенню проблем з порушенням правил паркування. З іншого – забезпечить додаткові надходження до бюджету міста.

- Інспектори з паркування створені та вже успішно працюють в багатьох містах країни. У результаті це дозволить отримати додаткові кошти до бюджету Запоріжжя, - сказав Володимир Буряк.

Відзначимо, також у Запоріжжі визначать підрозділ, який виконуватиме функції органу управління якістю атмосферного повітря. На думку міського голови, ним має стати управління з питань екологічної безпеки міської ради. Відзначимо, згідно зі змінами в законодавстві такий орган має бути затверджений. У той же час цей він виконуватиме свої функції лише після того, як Кабінет Міністрів України затвердить відповідне положення.