Третій пішов – у Запоріжжі відновлюють ще один шляхопровід

05.12.2019 13:54

У Запоріжжі поетапно впроваджують міську програму реконструкції, капітального ремонту шляхопроводів. У першу чергу увага приділяється тим об’єктам, які потребують першочергового ремонту та при цьому вони пропускають велику кількість транспорту. Один з таких шляхопроводів - №2 на вул. Калібровій. Ремонтні роботи тут розпочалися у середині листопада. Сьогодні міський голова Володимир Буряк проконтролював хід їх виконання.

Капітальний ремонт, реконструкція шляхопроводів – один з важливих напрямків розвитку міської інфраструктури. Десятками років стану шляхопроводів у Запоріжжі не приділялося жодної уваги. Ситуація змінилася лише в останній час. У 2018-2019 роках було відремонтовано шляхопроводи на проспекті Металургів та Калібровій №1. Кілька тижнів тому розпочався ремонт ще одного шляхопроводу - №2 на вул. Калібровій. Сьогодні міський голова Володимир Буряк провів на об’єкті виїзну нараду.

Представники підрядної організації, КП «Управління капітального будівництва» відзвітували про перші результати роботи, плани на найближчий час та заплановані строки виконання ремонту.

- Раніше закінчили ремонт шляхопроводу Каліброва №1, який знаходився у незадовільному стані. Тепер розпочали роботи на шляхопроводі №2 також на вулиці Калібровій. Він знаходився у ще більш аварійному стані, фактично нахилився в один бік. Є питання до стану опор, плит перекриття. Саме тому було прийняте рішення про виконання ремонту, - зазначив Володимир Буряк.

Відзначимо, міська влада приділяє відновленню шляхопроводів підвищену увагу, адже від цього залежить безпека запоріжців. Виконання робіт міський голова Володимир Буряк тримає на особистому контролі. Це стосується як попередніх об’єктів, так і шляхопроводу №2 на вул. Калібровій. У планах є й інші об’єкти. Але планування та виконання робіт залежить від можливостей бюджету.

На шляхопроводі №2 вже демонтовано трамвайну колію, розібрано дорожнє покриття, захисний шар бетону і т.д. Загалом тут буде відновлено зруйновані прогонові конструкції й опори, конуси насипів та залізобетонні балки конструкцій мосту. Влаштують монолітну плиту мосту, вкладуть безшумні трамвайні рейки, обладнають проїжджу частину та тротуар.

- На цьому шляхопроводі ми вирішили піти шляхом капітального ремонту. Так, при ремонті опор встановлюватимуть опалубку, виконуватимуть армування, заливку бетоном. Роботи заплановані приблизно на півроку. Це пов’язано з тим, що необхідні «вікна» у роботі залізниці для виконання ремонту. Але поставлене завдання скоротити приблизно на місяць час проведення робіт. У той же час головне для мене не строки завершення, а якість виконання робіт, дотримання технології, - сказав Володимир Буряк.