Запорізькому концерну «Міські теплові мережі» виповнилося 55 років

09.12.2019 14:35

З нагоди 55-річчя від дня створення підприємства з централізованого теплопостачання Запоріжжя в театрі імені Магара відбувся урочистий захід.

У святкуванні взяли участь трудовий колектив та ветерани концерну «Міські теплові мережі». Зі словами привітань до учасників заходу звернувся керуючий справами виконавчого комітету Запорізької міської ради Роман Омельянович.

- Ваша праця – це запорука нашого комфортного та цивілізованого життя. Адже саме завдяки вам в оселях запоріжців є тепло і гаряча вода, - зазначив Роман Омельянович.

Найкращі працівники концерну були нагороджені Почесними грамотами міськвиконкому.

- Від імені колективу дякую нашим споживачам, які своєчасно сплачують за спожиті тепло і гарячу воду. Це дозволяє нам ремонтувати котельні та аварійні ділянки на тепломережах для стабільного теплопостачання впродовж року, - зазначив генеральний директор концерну «Міські теплові мережі» Олександр Грек.

Як розповів голова ветеранської організації концерну «МТМ» Валерій Смазний, у 60-х роках підприємство складалося лише з групових котелень, кожна з яких обслуговувала по декілька багатоповерхівок. Сьогодні це вже сучасне підприємство з виробництва, транспортування та розподілу теплової енергії, яке займає своє почесне місце серед найбільших та найкращих підприємств комунальної енергетики України.

Історія концерну почалася 1 грудня 1964 року. Тоді була створена «Дирекція квартальних котельних і теплових мереж "Запоріжтепломережа». Рішення про об’єднання районних котелень в єдине підприємство було прийняте на сесії міської ради у 2002 році. Саме тоді концерн отримав сучасну назву та повноваження.

Останніми роками концерн «МТМ» динамічно розвивається та входить до складу кращих підприємств комунальної енергетики за версією Міжгалузевої асоціації з розвитку систем теплопостачання «Укртеплокомуненерго».

У 2019 році концерн прийняв інвестиційну програму, в рамках якої були виконані модернізація мереж теплопостачання та технічне переоснащення котелень в центральні теплові пункти. За рахунок «зелених інвестицій» фахівці підприємства також облаштовують індивідуальні теплові пункти. До кінця 2020 року їх буде в Запоріжжі 100 - в житлових будинках, школах, дитячих садках та лікарнях.

Опалювальний сезон 2019-2020 років у Запоріжжі розпочато з одним з найнижчих тарифів в Україні - 1481 грн за гігакалорію.