Розпочалася реконструкція ще одного запорізького скверу

11.12.2019 13:05

На початку грудня роботи розпочалися у сквері, який запоріжці називають сквером Піонерів. Саме там розташований «Фонтан дружби», який вже багато років знаходиться у незадовільному стані. Композицію фонтану планують реконструювати, але цим вирішили не обмежуватися. Буде виконано благоустрій всього скверу. У результаті запоріжці отримають ще один облаштований сучасний сквер. Сьогодні початок робіт проконтролював міський голова Володимир Буряк.

У Запоріжжі є багато знакових місць, які пам’ятні поколінням запоріжців та можуть стати справжньою окрасою міста. Треба лише виконати їх благоустрій. В останні кілька років міська влада приділяє цьому питанню багато уваги. Завершено реконструкцію проспекту Маяковського. Оновлений проспект став справжньою окрасою Запоріжжя. Виконано реконструкцію скверу Театрального, який тепер складає єдиний архітектурний ансамбль з театром ім. Магара. Кардинальних змін зазнала Алея Троянд. Виконано перші черги реконструкції парку Гагаріна.

Черговим кроком благоустрою міста стане реконструкція скверу, який запоріжці пам’ятають як сквер Піонерів. Розташований він в Олександрівському районі, у самому центрі міста, але при цьому знаходиться у досить занедбаному стані.

- Вже кілька років у Запоріжжі реалізується програма благоустрою міста. Концепція дуже проста. У кожному районі повинна бути одна велика або кілька невеликих зон відпочинку. Відносно цього скверу вирішили самі мешканці Олександрівського району, які під час опитування висловилися відносно необхідності його благоустрою. Тому, враховуючи побажання запоріжців, ми запланували ці роботи, - сказав Володимир Буряк.

Нагадаємо, за результатом публічних обговорень щодо заходів з благоустрою зелених зон Олександрівського району з тисячі опитаних громадян майже 700 висловилися, що у першу чергу необхідно провести благоустрій саме цього скверу.

Сквер кардинально зміниться. Виконають вертикальне планування зі збереженням існуючого рельєфу, зеленої зони. Висадять додаткові зелені насадження, відновлять газони, облаштують квітники з висадкою багаторічних квітів. Укладуть декоративну тротуарну плитки, облаштують трубопровід для поливу, реконструюють підпірні стінки, зовнішнє освітлення, чашу фонтану, постамент та скульптурну композицію. Встановлять малі архітектурні форми. Буде виконано благоустрій прилеглої до скверу території з влаштуванням паркувальних «кишень».

Підкреслимо, реконструкція скверу дозволить відновити первісний вигляд скульптурної групи композиції фонтану, але як фонтан вона не діятиме.

- Раніше тут був фонтан. Не знайдено офіційних документів, але є фотографії, як він виглядав. Згідно з ними буде відновлена скульптура у первісному вигляді. Вона буде триярусна. Впевнений, що людям буде приємно, що у центрі Запоріжжя у результаті реконструкції скверу відновлять такий комплекс, - зазначив Володимир Буряк.

Реконструкцію скверу завершать наступного року. Міський голова Володимир Буряк наголосив, що у районах Запоріжжя продовжать благоустрій зон відпочинку. Сквер Ювілейний у Хортицькому районі, парки Клімова, Бочарова у Шевченківському районі і т.д.