На засіданні міськвиконкому розглянули низку важливих питань

16.12.2019 15:24

Сьогодні, 16 грудня, відбулось засідання виконавчого комітету Запорізької міської ради. Були розглянуті проєкти рішень, що будуть винесені на найближчу сесію. Усі вони в першу чергу стосувалися розподілу бюджету на 2020 рік.

Так, у зв’язку з недофінансуванням від держави значну частину коштів планують спрямувати на утримання захищених статей та підтримку пільгових категорій населення. Зокрема на 200 гривень зросте адресна цільова допомога для жителів міста.

Окремий блок на засіданні стосувався транспортних питань. Зокрема були затверджені нові перевізники на автобусних маршрутах № 30 та № 34а, які пройшли конкурсний відбір. Автобусний маршрут № 34а, що курсує по Заводському району від «Запоріжвогнетриву» до селища Підпорожнього, обслуговуватиме КП «Запоріжелектротранс». Тож дістатися до населеного пункту люди зможуть на великих автобусах, вартість проїзду складатиме 5 гривень. Маршрут №30 «БК ЗАлК - Садівництво» обслуговуватиме транспортна компанія «Спрінт». Вартість проїзду в автобусі на цьому маршруті – 6 гривень.

Також члени виконкому підтримали створення одразу 2 нових зупинок транспорту. Одна з них під назвою «Дитячий центр» буде розташовуватися на вул. Українській. Біля будинків №8 і №31 тут облаштують зупинки в обох напрямках. Ще одну зупинку, що зватиметься «Крива бухта», створять на вул. Фортечній біля будинку №4. Поява нових зупинок зумовлена зміною у русі маршрутів №23, 31, 54 і 93.

Також трохи зміниться місцезнаходження зупинки на проспекті Металургів у напрямку руху на Хортицький район. За словами начальника управління транспорту та зв’язку Запорізької міської ради Олександра Власюка, такі зміни зумовлені великою кількістю транспорту, що зупиняється тут, та його габаритами.

- Ми повинні це зробити, аби уникнути небезпечних ситуацій та зупинок транспорту на пішохідних переходах. Одну зупинку ми змістили на 30 метрів від переходу, ще одну, тролейбусну, перенесли на 10 метрів, - розповів Олександр Власюк.