На розвиток ЖКГ у Запоріжжі в 2020 році виділять понад 700 млн грн

18.12.2019 17:56

У ході 46-ї сесії міської ради депутати внесли зміни до діючої «Програми розвитку та утримання житлово-комунального господарства м. Запоріжжя на 2018-2022 роки». Згідно з документом, орієнтовний обсяг фінансування у прийдешньому році складе 774 млн грн.

Найбільше коштів – 114 млн грн - передбачено на систематичне та своєчасне підтримання експлуатаційних якостей житлового фонду. Це проведення капітальних ремонтів у гуртожитках, вибіркові капітальні оновлення будівель, покрівель, а також заміна інженерних мереж водо- і теплопостачання.

Зокрема планується спрямувати 41 млн. грн на співфінансування ремонтів у багатоквартирних будинках.

На відновлення працездатності ліфтів заплановано близько 52 млн грн. Передбачили й видатки на поповнення обігових коштів для забезпечення функціонування двох комунальних підприємств міста - КП «Водоканал» і КП «Міські теплові мережі» - в обсязі 473 млн грн. А саме – на оновлення їх матеріально-технічної бази, автопарку та спецтехніки.

Також у ході сесії депутати виділили 119,5 млн грн на утримання аварійної служби та контакт-центру «15-80». Ці кошти підуть зокрема на виплату заробітної плати працівникам та розрахунки за надані комунальні послуги.