Реконструйований проспект Маяковського, сучасний пляж – результати роботи у 2019 році

27.12.2019 10:40

Завершення реконструкції проспекту Маяковського. Перша черга реконструкції Правобережного пляжу. Продовження реконструкції парку Гагаріна. Все це вдалося зробити у 2019 році, але й в 2020 році міська влада приділятиме підвищену увагу питанням благоустрою Запоріжжя.

Проспект Маяковського, парк Гагаріна, Правобережний пляж. Запоріжжя продовжує змінюватися на краще у результаті реалізації програм з благоустрою міста. Відзначимо, що на їх важливості наголошують самі запоріжці. Це підтвердили результати вперше проведеного у цьому році у нашому місті соціологічного проєкту «Формуємо бюджет разом!». Містяни назвали питання благоустрою серед найбільш важливих пріоритетів розвитку міста. Саме тому в бюджеті наступного року, з урахуванням думки запоріжців, цьому приділена велика увага.

За кілька років у місті було відновлено сквер Театральний, Алею троянд, проспект Маяковського та інші місця, які стали справжньою окрасою міста. Сьогодні міський голова Володимир Буряк у своєму виступі зупинився лише на кількох з тих об’єктів, на яких роботи виконувалися в цьому році.

- Вдалося повністю завершити реконструкцію проспекту Маяковського. Було виконано четвертий, завершальний, етап робіт. Для мене важливо, що роботи тут виконувалися комплексно, - сказав Володимир Буряк.

На проспекті Маяковського реконструйовано дорогу та тротуари, облаштовано пішохідну зону з встановленням сучасного зовнішнього освітлення. Виконано озеленення та благоустрій газонів. Встановлені малі архітектурні форми. При цьому замінено і інженерні комунікації, які проходять на цій ділянці.

Була приділена увага ще одній важливій складовій благоустрою міста – зонам відпочинку. Перш за все це міські парки, сквери, пляжі. Необхідно створювати комфортні умови для відпочинку в кожному районі Запоріжжя.

Зокрема це стосується парку Гагаріна, який з повним правом можна назвати центральним парком Комунарського району. Виконано перші черги робіт. Тут облаштували центральну алею, встановили сучасне зовнішнє освітлення, малі архітектурні форми. Справжньою «родзинкою» оновленого парку став сучасний дитячий майданчик. Не забули і про старше покоління, обладнавши танцювальний майданчик для ветеранів.

Наступного року благоустрій парку продовжиться. Розпочнеться четверта черга його реконструкції.

Правобережний міський пляж також можна назвати знаковим об’єктом цього року. В місті 2 офіційних міських пляжі – Центральний та Правобережний. Якщо перший знаходився у більш-менш задовільному стані, то другий був під загрозою зникнення. Багато років його розмивали води Дніпра.

- Вважаю, що прийняли правильне рішення розпочати реконструкцію цього пляжу, адже мешканцям Дніпровського району потрібна своя зона для літнього відпочинку. Цього року завершили перший етап робіт, реконструювавши його ліву частину, - відзначив Володимир Буряк.

Тут збільшено площу пляжу, замінено пісок. Облаштовано хвилеріз, пандус, доріжки. Встановлено сучасні тіньові навіси, переодягальні, медичний пункт. Бажаючі можуть скористатися спортивними тренажерами.

Наступного року планується продовжити реконструкцію Правобережного пляжу. Попереду друга та третя черга робіт, які охоплюють його центр та правучастину. У результаті запоріжці мають отримати сучасний пляж для комфортного літнього відпочинку.