У Запоріжжі відкриють ще одну філію Центру надання адміністративних послуг

15.01.2020 13:30

У запорізьких філіях Центру надання адміністративних послуг вже цього року планують розпочати оформлювати та видавати паспорти. Також у Запоріжжі продовжують розвивати мережу філій ЦНАП. Зокрема у 2020 році така філія буде відкрита у Хортицькому районі. Зараз там продовжуються будівельні роботи. Сьогодні міський голова Володимир Буряк проконтролював їх виконання.

У Запоріжжі продовжується реконструкція приміщень для відкриття філії Центру надання адміністративних послуг у Хортицькому районі. Роботи планують завершити у травні. Сьогодні міський голова Володимир Буряк провів на об’єкті виїзну нараду.

- У 6 районах у Запоріжжі вже створені філії Центру надання адміністративних послуг. Сучасні, з обладнаними робочими місцями, комфортні для людей. У травні маємо завершити будівельні роботи у філії Хортицького району, значна частина робіт вже виконана. Після відкриття мешканцям Хортицького району не потрібно буде їздити до ЦНАПів у інших районах Запоріжжя, - сказав Володимир Буряк.

Реконструкція приміщення під Хортицьку філію ЦНАП розпочалася в липні 2019 року. Тут вже виконано перепланування, облаштовано системи опалення, кондиціонування, вентиляції, зроблено стоянку для машин і т.д. Наразі ведуться внутрішні оздоблювальні роботи, монтаж мережі водопостачання та водовідведення. За планом будівельні роботи тут мають завершитися в травні. Перед підрядником поставлене завдання, що вже до літа у Хортицькому районі має бути свій ЦНАП.

Відзначимо, міська влада активно працює над збільшенням кількості послуг, що надаються ЦНАПами. У результаті їх чисельність вже зросла до 149. Зупинятися на цьому не планують. Зокрема цього року у бюджеті міста передбачені кошти для закупівлі та встановлення у ЦНАПах спеціального обладнання для оформлення та видачі біометричних паспортів, паспортів у формі ID-картки.

- Буде оголошено тендер, визначено переможця. Після цього поетапно у всіх філіях Центру надання адміністративних послуг буде встановлене таке спеціальне обладнання. Все це планується зробити вже цього року, - зазначив Володимир Буряк.

Цікаво, що Запоріжжя також планує приєднатися до пілотного проєкту єМалятко, який впроваджується в Україні. У Запоріжжі для цього вже все підготовлено, необхідно лише вирішити деякі технічні питання на загальнодержавному рівні. Адміністратори філій Центру надання адміністративних послуг працюватимуть безпосередньо у пологових будинках міста.

- Безпосередньо у пологовому будинку мама, з допомогою адміністратора Центру надання адміністративних послуг, матиме можливість заповнити спеціальну анкету для оформлення всіх необхідних документів. За кілька днів, при виписці з пологового будинку, вона отримає вже оформлені документи, - розповів Володимир Буряк.

Міський голова прокоментував результати наради на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук»