Навесні у "Дубовому Гаю" з'явиться лавандова поляна, оновлена алея та 50 нових дерев

16.01.2020 17:41

У запорізькому Центральному парку культури та відпочинку «Дубовий Гай» підбили підсумки року, що минув. За словами керівництва парку, 2019 рік видався насиченим на події, тому вперше за довгий час парку вдалося самостійно заробити кошти на свій розвиток. На отримані ресурси планують реконструювати одразу кілька нових об'єктів.

Протягом 2019 року в парку «Дубовий Гай» відбулося 139 різних культурно-розважальних заходів, з них три великих: Фестиваль сім'ї, День Незалежності України та 60-річчя парку. Все це дозволило заробити кошти на самозабезпечення.

Насамперед взялися оновлювати атракціони. Повністю перебрали запчастини на електромашинках та на атракціоні «Вальс». Оновлення складових частин на інших атракціонах продовжать і цього року.

Також відреставрували центральні колони на вході з боку вулиці Глісерної. Їх пофарбували в білий колір, передбачили майданчики для торгівлі.

Крім цього, відремонтували сцену Зеленого театру та посилили потужність звуку в приладах до 100 кіловат, щоб на цьому майданчику змогли виступати будь-які знаменитості.

Загалом на ці роботи парк «Дубовий Гай» витратив близько 600 тис. грн власних коштів.

- За статусом ми - госпрозрахункове підприємство, яке має заробляти на свої потреби. У 2019 році нам вперше за довгий час вдалося самостійно себе забезпечити. Все тому, що ми збільшили кількість подій, які проводяться в парку. У нинішньому році продовжимо тримати цю планку. Вже намітили собі план роботи, - розповів директор комунального підприємства «Центральний парк культури та відпочинку «Дубовий Гай» Олег Комаренко.

Цього року керівництво парку має намір замінити тротуарну плитку на центральній алеї, висадити близько 50 нових дерев, створити лавандову алею, упорядкувати пішохідну доріжку навколо водойми.

Також запоріжцям пропонують зробити свій внесок в розвиток флори парку - висадити іменне дерево. Ця ідея зародилася минулого року, тоді таким чином вдалося висадити 15 молодих дубів.