У 2020 році КП «Водоканал» замінить понад 20 кілометрів мереж

22.01.2020 13:20

Комунальне підприємство «Водоканал» виконує заміну мереж протягом всього року, коли дозволяють погодні умови. Все це частина масштабної міської програми заміни мереж, яка реалізується з 2016 року. Роботи не зупиняються і в січні. Зокрема зараз проводиться заміна труб водопроводу по вулиці Шкільній. При цьому прокладка труб виконується методом «санації» - труба у трубу, без масштабного розриття на великих ділянках. Сьогодні міський голова Володимир Буряк проконтролював хід робіт.

Заміна водопровідних та каналізаційних мереж – один з найважливіших напрямків діяльності комунального підприємства «Водоканал». Адже значна частина мереж потребує заміни, а своєчасне виконання робіт дозволяє уникнути серйозних аварійних ситуацій.

Саме тому з 2016 року у Запоріжжі реалізується масштабна програма заміни мереж. Роботи виконуються як за кошти міського бюджету, так і КП «Водоканал». За 4 роки у місті замінили близько 80 кілометрів каналізації та водопроводу.

- Без виконання таких робіт не обійтися, адже у Запоріжжі досить багато ділянок водопровідних та каналізаційних мереж, які потребують заміни. Зокрема минулого року вдалося замінити близько 21 кілометра мереж, - сказав Володимир Буряк.

Сьогодні роботи йдуть на ділянці вулиці Шкільної, де буде замінено понад 200 метрів водопроводу. Матеріали було придбано за кошти бюджету міста, а заміну «Водоканал» виконує власними силами. У 2020 році на вулиці Шкільній замінять ще дві наступні ділянки водопроводу довжиною понад 900 метрів. Для цього будуть залучені як кошти бюджету міста, так і КП «Водоканал».

Відзначимо, що загальна довжина водогону на цій ділянці вулиці Шкільної понад 1 кілометр. Його було введено в експлуатацію ще у 1975 році і сталева труба потребує заміни. Тепер тут укладуть пластикові труби, які пропрацюють мінімум 25 років.

- Цього року плануємо замінити понад 21 кілометр мереж. Ще кілька років тому масштаби таких робіт у Запоріжжі були меншими у кілька разів. Але завдяки закупівлі додаткової техніки, сучасних матеріалів ми збільшуємо обсяги заміни труб, - зазначив Володимир Буряк.