Володимир Буряк запропонував зберегти обласну бібліотеку від закриття

24.01.2020 12:25

Міський голова Володимир Буряк доручив департаменту культури та туризму міської ради звернутися до Міністерства культури з пропозицією підтримати збереження Запорізької обласної бібліотеки для юнацтва, але у підпорядкуванні міста. Про це Володимир Буряк написав на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук».

У Запоріжжі 37 міських бібліотек. Протягом останніх кількох років реалізується програма їх розвитку. Зокрема у 2019 році після ремонту відкрито Центральну бібліотеку для дорослих. У бібліотеках міста впроваджується електронний читацький квиток, створюється електронний каталог видань.

Разом з тим у місті працюють й інші бібліотеки, якими користуються запоріжці, але вони не підпорядковуються місту. Один з таких закладів – Запорізька обласна бібліотека для юнацтва, яка опинилася під загрозою закриття. Це вже викликало значний суспільний резонанс.

У ситуацію вирішив втрутитися міський голова Володимир Буряк, який запропонував зберегти бібліотечний заклад, підпорядкувавши його місту. Про це міський голова повідомив на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук».

Директор департаменту культури і туризму міської рад Сергій Білов зазначив - якщо таке рішення підтримають у Міністерстві культури та на рівні області, у приміщеннях бібліотеки виконають ремонт та створять на її базі сучасний бібліотечний заклад.

Міський голова Володимир Буряк також повідомив, що вже у лютому в Запоріжжі після ремонту планують відкрити ще дві бібліотеки – по пр. Соборному, 173 та пр. Маяковського, 7. Також цього року у місті мають створити ще дві сучасні бібліотеки – по вул. Ситова, 6 та вул. Історичній, 45.