Запорізькі ЦНАПи минулого року надали послуги 75 тисячам громадян

24.01.2020 15:43

З 2016 року в місті діє програма розвитку мережі філій Центру надання адміністративних послуг. На сьогодні в Запоріжжі налічується вже 6 таких працюючих організацій, у яких містяни можуть отримати понад сотню різноманітних адмінпослуг. Ще в одній, сьомій філії, яка відкриється в Хортицькому районі, наразі тривають будівельно-монтажні роботи.

Щороку в філіях Центру адміністративні послуги отримують десятки тисяч запоріжців. І якщо у перший рік функціонування єдиної філії в Олександрівському районі допомогою місцевих фахівців скористалось 20 тисяч запоріжців, то в 2019 році в усіх 6 існуючих філіях було зафіксовано вже понад 75 тисяч звернень. Зростає і кількість можливих послуг – на початку 2016 року їх було близько 40, а сьогодні – 149.

- Серед запроваджених послуг найактивніший попит на послуги з реєстрації речових прав на нерухоме майно, реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, вклейка фотокартки по досягненню 25 і 45 років за умови звернення без порушення терміну, передбаченого законодавством, і послуги для отримання документів дозвільного характеру, - розповіла директорка департаменту надання адміністративних послуг та розвитку підприємництва Запорізької міської ради Наталя Мила.

Міська влада активно працює над збільшенням кількості послуг, що надаються ЦНАПами. Зокрема цього року в бюджеті міста передбачені кошти для закупівлі та встановлення в філіях спеціального обладнання для оформлення та видачі біометричних паспортів, паспортів у формі ID-картки. Також Запоріжжя планує приєднатися до пілотного проєкту єМалятко, який впроваджується в Україні. У місті для цього вже все підготовлено, необхідно лише вирішити деякі технічні питання на загальнодержавному рівні. Адміністратори філій Центру надання адміністративних послуг працюватимуть безпосередньо в пологових будинках міста.

- Наші клієнти також активно цікавляться послугою з реєстрації місця проживання – приходять, питають, часто телефонують. Тому ми вирішили спробувати додати до переліку наших можливостей і цю послугу. Тож ми ведемо перемовини з суб’єктом надання цієї послуги, департаментом реєстраційних послуг. Наразі певні домовленості є, - зазначила Наталя Мила.

У всіх філіях працюють кваліфіковані спеціалісти, кожен є адміністратором і має особистий ключ для доступу в бази Держреєстру. Філії обладнані сучасною технікою, тут діє електронна черга, встановлені зручні місця очікування та дитячий куточок, також у приміщеннях передбачені платіжні термінали для оплати послуг на місці.