Голова Олександрівського району відзвітував за рік роботи та розповів про найближчі плани

24.01.2020 15:50

Ще один рік плідної роботи. Голова Олександрівської райадміністрації Валерій Мостовий відзвітував перед громадськістю про свою діяльність на посаді в минулому році. В ході звіту він розповів про здобутки та плани на 2020 рік.

Пріоритетами минулого та нинішнього років Валерій Мостовий назвав програми благоустрою та підтримки ЖКГ. Саме цим питанням в 2019 році приділялося більше уваги. У сфері благоустрою акцент в Олександрівському районі зробили на ремонт магістралей, внутрішньоквартальних доріг, а також на догляд за зеленими насадженнями, дитячими, спортивними майданчиками.

Так, протягом минулого року провели ямковий ремонт автомобільних доріг на площі понад 2700 кв. м, середній ремонт автомагістралей - майже 4000 кв. м, замінили покриття на тротуарах на площі 3300 кв. м.

За кошти міського бюджету виконали поточний ремонт пішохідного мосту через річку Суха Московка по вул. Симфонічній. На це витратили майже 200 тис. грн.

Також завершили першу чергу реконструкції вулиці Шкільної - від вул. Фортечної до вул. Першої Ливарної. В кінці 2019 року розпочали реконструкцію скверу Піонерів: готуються місця під малі архітектурні форми; демонтовані старі лавки, урни, чаша фонтану, постамент. Паралельно ведеться формування нової скульптури, готуються зелені насадження для висадки.

Не менш масштабні плани на 2020 рік.

- Плануємо й надалі покращувати зовнішній вигляд нашого району. Завдяки підтримці міського голови ми можемо втілити в життя проєкти, про які мешканці вже давно просили. Цього року будемо нарощувати обсяги з ремонту доріг і тротуарів, закінчимо такий значущий для району об'єкт як сквер Піонерів, - розповів Валерій Мостовий.