Володимир Буряк привітав наймолодший район Запоріжжя

24.01.2020 16:48

Хортицькому району Запоріжжя виповнилося 25 років. Урочистий захід до Дня району відбувся сьогодні у ПК «Хортицький». Зі святом хортичан привітав міський голова Володимир Буряк.

25 років тому було утворено Хортицький район Запоріжжя. Його історія розпочинається 19 січня 1995 року. На сьогодні це наймолодший район нашого міста, у якому мешкають понад 100 тисяч жителів. Сьогодні сотні запоріжців зібралися у ПК «Хортицький», щоб відсвяткувати ювілейну дату. Серед запрошених на урочистий захід вчителі, лікарі, представники громадськості, працівники підприємств району та інші.

Зі знаменною подією жителів Хортицького району привітав Володимир Буряк. Міський голова зазначив, що його багато пов’язує з Хортицьким районом.

- Хортицький район дійсно наймолодший район Запоріжжя, але це не головне. Головне, що тут живуть люди, які щоденно творять історію не лише свого району, а й свого міста, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова відзначив, що район продовжує розвиватися. На цей рік заплановано продовження реконструкції скверу Ювілейного. Триватиме і ремонт ПК «Хортицький». Запоріжці вже оцінили новий автобусний маршрут №39, який поєднав Хортицький район з центром міста.

Представників активу району, які зробили значний внесок у його розвиток, нагородили Почесними грамотами виконавчого комітету Запорізької міської ради. Серед нагороджених представники бізнесу, громадських організацій, школярі, які стали переможцями Всеукраїнських олімпіад, Малої академії наук.