Володимир Буряк повідомив про розблокування робіт на терміналі аеропорту

03.02.2020 14:52

Понад 2 тижні були заблоковані роботи по введенню в експлуатацію нового пасажирського терміналу Міжнародного аеропорту «Запоріжжя». Сьогодні міський голова повідомив, що роботи розблоковані. Про це Володимир Буряк написав на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук».

17 січня працівники СБУ провели обшуки на території Міжнародного аеропорту «Запоріжжя». Слідчі дії стосувалися справи, яка була відкрита у 2015 році. Однак при обшуках були вилучені всі документи, які мали відношення до будівництва нового пасажирського терміналу аеропорту, хоча вони не стосувалися згаданої вище справи. У результаті роботи на терміналі були заблоковані. Під загрозою опинився своєчасний початок його роботи, запланований на березень 2020 року. Під питанням і відкриття нових рейсів у 2020 році.

На ситуацію оперативно відреагував міський голова Володимир Буряк. Його підтримали депутати міської ради, представники громадськості. Відзначалося, що події навколо аеропорту є тиском на міську владу, щоб добитися передачі Міжнародного аеропорту «Запоріжжя», який знаходиться у власності міста, у концесію. Міський голова Володимир Буряк чітко заявив про свою позицію – аеропорт належав та належатиме громаді міста, не може бути й мови про передачу його у концесію. Адже місто вклало значні кошти у розвиток аеропорту.

Разом з тим керівництво міста, аеропорту, підрядники вели боротьбу за повернення вилучених документів щоб відновити роботи на терміналі. Цього вдалося досягти. Сьогодні міський голова Володимир Буряк на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» повідомив, що підрядник відновив роботи на терміналі. Йому повернули вилучені документи. Будівельники повернулися на об’єкт, хоча було втрачено багато часу.

Відзначимо, завтра міський голова Володимир Буряк планує провести виїзну нараду з питань введення в експлуатацію пасажирського терміналу аеропорту, обговорити з підрядником плани та терміни завершення робіт.