Запоріжців попереджають про погіршення погодних умов

05.02.2020 10:10

За даними обласного гідрометцентру, до кінця тижня Запоріжжя та Запорізьку область накриє потужних західний циклон.

Сьогодні, 5 лютого, у регіоні будуть сильні опади у вигляді дощу, вітер південно-східний 17-22 м/с з поривами до 25 м/с. Температура повітря зберігатиметься помірно тепла: вночі від 1 градусу морозу до 4 градусів тепла, вдень - 2-7 тепла.

6 лютого погода погіршиться. Вночі очікуються сильні опади у вигляді снігу. Вдень - помірний сніг, хуртовини, снігові намети, ожеледь, налипання мокрого снігу та утворення снігових наметів висотою 10-15 сантиметрів, ожеледиця на дорогах. Вітер - північний, 15-20 м/с, місцями очікуються пориви до 25 м/с. Температура повітря впродовж доби зберігатиметься від 4 градусів морозу до 1 градусу тепла.

Вихідними 7-8 лютого також буде сніжити. На дорогах спостерігатиметься ожеледиця, температура повітря знизиться: 7 лютого - вночі 2-7 градусів морозу, вдень - 0-5 градусів морозу; 8 лютого - вночі 7-12 градусів морозу, вдень - 3-8 градусів морозу.

Складні погодні умови 5-6 лютого відповідають II рівню небезпеки - помаранчевому. Вони можуть призвести до пошкодження дахів та електричних мереж, руйнування мереж, ускладнення роботи транспорту тощо.

Комунальні служби міста готові до роботи в посиленому режимі. У наявності є усі необхідні запаси паливно-мастильних та антиожеледних матеріалів. У разі виникнення аварійних ситуацій для їх ліквідації будуть задіяні аварійні бригади комунальних підприємств. Для уникнення травматизму, обмороження, переохолодження жителів обласного центру закликають, перебуваючи на вулиці, дотримуватися відповідних заходів безпеки.