Суд постановив повернути аеропорту Запоріжжя майно, вилучене під час обшуків

10.02.2020 13:52

Таке рішення 6 лютого ухвалив Жовтневий районний суд у відповідь на клопотання слідчих УСБУ щодо арешту майна КП «Міжнародний аеропорт «Запоріжжя».

Наразі документи перебувають у стадії повернення власникам, а отже усі пусконалагоджувальні роботи та введення в експлуатацію будівлі нового терміналу будуть продовжуватись.

- Суд постановив повернути все вилучене майно власникам негайно, тому що не переконаний у важливості їх наявності для проведення подальших слідчих дій. Нагадаю, були вилучені саме документи щодо нового терміналу, що унеможливлювало продовження будівельних робіт, а отже ставило під загрозу запланований найближчим часом його запуск, відкриття нових рейсів і подорожі людей, які вже придбали квитки, - зазначив директор департаменту правового забезпечення міської ради Валерій Зломинога.

Нагадаємо, 17 січня працівники СБУ провели обшуки на території запорізького аеропорту щодо справи, відкритої ще в 2015 році. Були вилучені й документи, що стосувалися будівництва нового терміналу, хоча до подій попередніх років вони жодного відношення не мали.

Завдяки оперативній реакції міського голови Володимира Буряка, депутатів міської ради, яких підтримала чи не вся запорізька громадськість, роботи на терміналі врешті-решт були розблоковані.