У Запоріжжі святкують Всесвітній день екскурсовода

21.02.2020 15:41

Сьогодні в Туристичному інформаційному центрі відбулась зустріч запорізьких екскурсоводів з київськими для обміну досвідом. Професіоналів вітали зі святом і нагороджували почесними грамотами та подарунками від міської влади.

Всесвітній день екскурсовода відзначають щорічно 21-го лютого. Він був заснований в 1990 році Всесвітньою федерацією асоціацій екскурсоводів. На сьогодні її членами є понад 2 мільйони осіб у понад 70 країнах світу.

У Запоріжжі святкування Всесвітнього дня екскурсовода теж вже стало традицією. На цей раз організували майстер-класи та запросили запорізького історика Юрія Щура та київського екскурсовода Софію Грабовецьку. Дівчина є автором проєкту прогулянок Києвом “Walk&Talk”, відома як Гід у капелюшку. За час своєї роботи Софія співпрацювала з багатьма відомими компаніями. У 2017 році увійшла до трійки кращих гідів Києва за версією Kyiv Tourism Award, а також була офіційним гідом Євробачення-2017 від бюро “Цікавий Київ”.

- Це мій другий візит до Запоріжжя. Вперше це місто нам показував запорізький гід Роман Акбаш, і ми з чоловіком залишились під враженням. Запоріжжя стало дуже приємним відкриттям. Рада сьогодні бути тут, у колі однодумців. Дуже важливо обмінюватись досвідом, надихатися новими ідеями, щоб потім продовжувати свою головну місію – прищеплювати людям любов до міста, до архітектури, природи – до всього, що нас оточує, - сказала Софія Грабовецька.

Зустріч з нагоди Всесвітнього дня екскурсовода вже стала щорічною подією в Туристичному інформаційному центрі Запоріжжя. Спілкування в невимушеній атмосфері, обмін досвідом і порадами допомагають визначати подальші напрямки роботи, сприяють обміну новітніми напрацюваннями й ідеями.

- Вже зовсім скоро почнеться туристичний сезон, до якого вже всі гіди та вся туристична інфраструктура активно готуються. Тому важливо надихнутися перед початком роботи, віднайти нові ідеї. Саме для цього ми й організовуємо святкування дня гіда. Окрім цього, вже скоро на базі Туристичного інформаційного центру стартує Школа гіда, де ми протягом року будемо готувати нових фахівців цієї сфери, - розповіла начальник управління туризму Запорізької міської ради Катерина Сімонова.