У січні послугами запорізького аеропорту скористалися понад 43 тисячі пасажирів

21.02.2020 16:08

За перший місяць 2020 року послугами КП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» скористалися 43 268 пасажирів. Цей показник майже на 40% перевищує минулорічні цифри, коли за той самий період пасажиропотік склав 30 999 осіб.

Сплеск кількості пасажирів спостерігався як на міжнародних рейсах, де було перевезено 32 176 чоловік, так і на внутрішніх, якими скористалися 11 092 осіб. Для порівняння, в грудні 2019 року аеропорт обслужив 41 200 пасажирів.

Тож пасажиропотік стабільно збільшується. Так, у 2019 році кількість пасажирів вперше за два десятки років перетнула межу в 434 тисяч осіб. Порівняно з 2018 роком, коли було перевезено трохи більше 400 тисяч людей, цей показник зріс на 8,5%.

Нагадаємо, масштабні зміни в запорізькому аеропорту почалися в 2016 році зі стартом реалізації програми розвитку аеропорту міського голови Володимира Буряка. Напередодні нового року було завершено будівництво нового пасажирського терміналу, нині продовжується робота із введення його в експлуатацію. На жаль, через втручання силовиків та виїмку документів для справи, яка жодного відношення до терміналу не мала, роботи затягнулися, і наразі спеціалісти працюють цілодобово, щоб встигнути відкрити термінал до запуску нових рейсів. 

Вчора, 20 лютого, міський голова Володимир Буряк відвідав термінал із робочим візитом. Там наразі готуються до тестування обладнання, яке розпочнуть на початку наступного тижня.

Зазначимо, в кінці березня - на початку квітня заплановано запуск низки нових рейсів. Зокрема, з аеропорту Запоріжжя прямим авіасполученням можна буде дістатися до Праги, Будапешта, Відня, Вільнюса, Вроцлава, Гданська та Кракова. До літньої програми також включені наступні нові напрямки: Греція (Іракліон), Ріміні (Італія), Батумі (Грузія), Ларнака (Кіпр), Бургас (Болгарія).