В березні в Запоріжжі висадять 10 000 дерев за добу

21.02.2020 16:49

Запоріжжя приєднається до всеукраїнського марафону «1 000 000 дерев в Україні за добу». В рамках цієї ініціативи у місті запланувала висадку 10 000 дерев, які з’являться у кожному районі міста. Сьогодні план висадки обговорювали представники місцевої влади з промисловими підприємствами.

Ідею всеукраїнського флешмобу з висадки мільйона дерев запропонувала київська спілка бізнесменів та Національний проєкт «Книга рекордів України». Головна мета – привернення уваги громадськості до відновлення екосистеми країни та розвиток екологічної свідомості людей. Флешмоб відбудеться в рамках всесвітньої ініціативи з висадження 100 млн нових дерев по всій планеті.

Організатори українського проєкту запланували глобальну висадку дерев на 20 березня. До втілення ідеї зможе долучитись кожен. Запорізька спільнота вже підтримала ініціативу – в місті мають намір висадити 10 тисяч дерев.

-Ми з задоволенням приєднаємося до флешмобу та вже запланували виділення коштів з міського бюджету у розмірі понад 1 млн грн. Закупимо різноманітні сорти дерев та плануємо висадити їх у кожному районі міста. Будемо висаджувати за наміченим планом – там, де передбачили нові сквери. Впевнені, що ці заходи вплинуть найкращим чином на наше навколишнє середовище, - сказав радник міського голови Запоріжжя Валерій Еделєв.

До запорізької ініціативи зможе долучитись кожен мешканець міста. Не залишаться осторонь також й підприємства міста. Сьогодні в рамках зустрічі з міською владою представники промислових організацій виказали свою готовність взяти участь у екологічному флешмобі.