У Запоріжжі до Міжнародного дня рідної мови школярам влаштували пізнавальний квест

21.02.2020 16:39

21 лютого відзначають Міжнародний день рідної мови. В школі № 94, що у Вознесенівському районі, вирішили до свята влаштувати першокласникам та випускникам пізнавальний квест.

Урочистий захід, присвячений Дню рідної мови, розпочали зі святкового концерту та привітань від почесних гостей. З вітальним словом до присутніх звернувся голова районної адміністрації по Вознесенівському району Олександр Ніколаєнко.

- Популяризація нашої рідної української мови має бути. Ми розуміємо, що якщо наших маленьких запоріжців з дитинства привчати до державної мови, то вона стане для них по-справжньому рідною, і саме її вони будуть передавати наступним поколінням. Квест, який сьогодні запропонували школярам, допоможе дітям в ігровій формі покращити свої знання та навички вільного спілкування рідною мовою. Я впевнений, що чим більше ми будемо спілкуватися українською, тим краще ми будемо пам’ятати своє коріння, - зазначив Олександр Ніколаєнко.

Учні об’єдналися в команди та «мандрували» різними куточками України, в кожному з яких їх чекало певне завдання. Члени команди повинні були заспівати пісню, перекласти вислови з англійської на українську, розмалювати рушник національними кольорами тощо. За виконане завдання учасники квесту отримували частинки мапи з різними містами, з яких потім склали загальну мапу України.